MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Véresen valóságos filmfelvétel

Véresen valóságos filmfelvétel

index.hu

Alec Baldwin lelőtt két embert egy filmforgatáson.

Alec Baldwin a Rust című westernfilm forgatásán lelőtt két embert egy, a forgatáshoz használt fegyverrel. Az egyikük meghalt.

A hatóságokat helyi idő szerint csütörtökön 13 óra 50 perckor értesítették az esetről. Közlésük szerint egy nő és egy férfi sérült meg. Előbbit később a 42 éves Halyna Hutchinsként, a film operatőreként, utóbbit a 48 éves Joel Souzaként azonosították, aki a film rendezője – számolt be a BBC.

A RENDŐRSÉG SZERINT MINDKETTEJÜKET ÉLETVESZÉLYES SÉRÜLÉSSEL VITTÉK KÓRHÁZBA, AZONBAN A NŐ ÉLETÉT MÁR NEM TUDTÁK MEGMENTENI.

Az egyik helyi lap szerint a 68 éves Baldwint könnyek között látták a helyi seriff irodája előtt csütörtökön. A filmet Új-Mexikóban forgatták.

A RENDŐRSÉG TOVÁBBRA IS VIZSGÁLJA A TÖRTÉNTEKET, DE EGYELŐRE SENKIT SEM GYANÚSÍTOTTAK MEG BŰNCSELEKMÉNY ELKÖVETÉSÉVEL.

Halyna Hutchins Ukrajnából származott, és a Szovjetunióban nőtt fel. 2019-ben az American Cinematographer magazin is „feltörekvő csillagként” emlegette.

Alec Baldwin a Rust címszereplője és egyben társproducere is. A filmben egy idős törvényen kívülit alakít, akinek a 13 éves unokáját egy vétlen gyilkosság miatt elítélik.

Bill Dill operatőr, a lelőtt Halyna Hutchins korábbi tanára közösségi oldalán üzent Alec Baldwinnak. A szakember bejegyzésében azt írta: Mr. Baldwin, úgy tűnik, hogy ön megölte a tanítványomat.

Dill írásában leszögezi: jó embernek tartja Baldwint, és hiszi, hogy a gyásza valódi. Egyúttal arra kérte a színészt, hogy használja fel hírnevét, vagyonát és befolyását annak érdekében, hogy a forgatásokon innentől kezdve ne használhassanak valódi fegyvereket.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy idén októberben kezdték el forgatni a Rust című westernt, amit Alec Baldwin közösen írt Joel Souza rendezővel. A film jeleneteit Új-Mexikóban, Santa Fében rögzítik.

Alec Baldwin legutóbb 2018 novemberében hívta fel magára a sajtó figyelmét. A színész akkor egy parkolóhely miatti vita hevében ütött meg egy férfit, akit kórházba kellett szállítani. Baldwin ellen később garázdaság és zaklatás miatt indított eljárást a rendőrség.

Egy Twitter-bejegyzés szerint Baldwint rendkívül megrázta az eset. A helyi sajtó beszámolója szerint sírva látták a seriff irodája előtt, majd egy olyan fotó is előkerült róla, melyen összegörnyedve áll az út szélén, miután tudatosult benne, mi is történt.

A lelőtt operatőr, Halyna Hutchins Instagramján legutóbb két napja jelent meg bejegyzés. A nő egy lovon ülve járta körbe a forgatás helyszínét. Az Ukrajnában született Hutchinst hatalmas tehetségnek tartották az operatőri szakmában, a Hollywood Reporter cikke szerint 2018-ban egyike volt annak a nyolc női operatőrnek, akiket a szakma legjobbjainak választott a 21st Century Fox.

Adam Egypt Mortimer rendező, aki a 2020-ban bemutatott Archenemy című filmben dolgozott együtt Halyna Hutchinsszal, a Twitteren azt írta: nagyon szomorú a tehetséges operatőrrel történtek miatt.

Ragyogó tehetség volt, aki teljesen elkötelezett volt a művészet és a film irányában – írta bejegyzésében a direktor.

Frances Fisher, a Rust egyik szereplője korábban egy Twitter-bejegyzésre azt válaszolta, hogy Joel Souza rendezőt már kiengedték a kórházból, amit személyesen az érintett mondott el neki. Fisher információját később a brit ITV reggeli műsorában erősítette meg Kate Garraway újságíró is.

Azt viszont még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen, illetve mennyire súlyos sérülésekkel kezelték Souzát a Christus St. Vincent Regional Medical Centerben. A Reuters megkeresésére a kórház szóvivője mindössze annyit közölt:

SEMMILYEN INFORMÁCIÓT NEM ADHATNAK KI A KÓRHÁZBAN ÁPOLTAK ÁLLAPOTÁRÓL.