MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Vendégekkel együtt zárták le a Disneylandet

Vendégekkel együtt zárták le a Disneylandet

kitekinto.hu

34 ezer emberrel együtt zárták le a sanghaji Disneylandet.

Ideiglenesen bezárt a sanghaji Disneyland, miután a park egyik látogatójáról röviddel ottjárta után kiderült, hogy elkapta a koronavírust – számolt be a kínai sajtó hétfőn. A parkot 34 ezer látogatóval együtt azonnal lezárták és mindenkit leteszteltek.

A CGTN pekingi székhelyű, nemzetközi hírcsatorna tudósítása szerint a park igazgatósága vasárnap este jelentette be, hogy a járványkezelési előírásokkal összhangban hétfőn és kedden mindenképp zárva tartanak. Az újranyitás időpontját egyelőre nem tudni.

A bejelentéssel egy időben a parkban vegyvédelmi ruhás emberek érkeztek és a kapukat azonnal lezárták, így a Disneylandben és a hozzá tartozó, üzleteknek és éttermeknek helyet adó Disneytownban tartózkodó látogatók mindegyike csak nukleinsavas vírusteszt elvégzését követően hagyhatta el a népszerű látogatóközpontot, azzal a feltétellel, hogy 24 óra elteltével újabb tesztelésnek veti alá magát, és tizenkét napon át “önellenőrzést” folytat. A tesztelés a Bloomberg információi szerint röviddel éjfél előtt ért véget. Az elvégzett tesztek mindegyike negatív eredményt produkált, vagyis újabb fertőzöttet nem azonosítottak a látogatók között. Emellett 920 mintát vettek a parkban található, különböző felületekről és tárgyakról is, de ezekben sem mutatták ki a vírus jelenlétét