MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Vádalku okozta államtitkár végzetét

Vádalku okozta államtitkár végzetét

naphire.hu

A korrupcióval gyanúsított igazságügyi miniszterhelyettes ügyében szeptember eleje óta nyomozott a rendőrség.

A korrupciós ügyben nyár óta nyomozott a Nemzetvédelmi Szolgálat. Egy, a neve elhallgatását kérő informátorunk úgy tudja, Völner Pál lebukását az ügy egyik főkolomposa a vádalku reményében segítette.

Mint azt a naphire.hu megírta, Polt Péter kedden reggel robbantotta az atombombát, amikor nyilvánosságra hozta, hogy kezdeményezi Völner Pál parlamenti államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését. ugyanis az igazságügyi miniszterhelyettes a megalapozott gyanú szerint érintett a végrehajtói kar korrupciós ügyében, mely kapcsán Schadl Györgyöt, a Bírósági Végrehajtói Kar elnökét le is tartóztatták.

A politikus pár órával azután mondott le, hogy a legfőbb ügyészség közleményt adott ki, miszerint hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott” a végrehajtói kar elnökétől. Völner bukása megdöbbentette a kormányt. Nem értik, hogy keveredhetett ilyen mocskos ügybe, hiszen a kormányban ő volt az egyik legjobban kereső politikus.

Az utóbbi évek legnagyobb botrányát keltő korrupciós ügynek jelenleg tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc bírósági végrehajtó.