MENÜ
2024. május 4.
Mónika, Flórián
Új nyaralási trend: bérbe adom a medencémet

Új nyaralási trend: bérbe adom a medencémet

travelo.hu

Ma már az is lehetséges, hogy akár órákra béreljenek ki egy-egy medencét.

Az olaszok többsége idén arra számít, hogy képes lesz kikapcsolódni anélkül, hogy több száz kilométert kellene utaznia a tengerhez. Már tavaly is az úszómedencés ingatlanok váltak a nyaraló vendégek nagy kedvencévé, ahol a bérlők kizárólagos használattal vehették birtokba a villákat napokra, hetekre a városokban, a hegyekben, vidéken, vagy akár a lakóhelyeik közelében, ahol garantáltan távol maradhattak a tömegektől. Egy fontos kritérium van mindig a bérléssel kapcsolatban ez pedig az úszómedence.

Ma már pedig az is lehetséges, hogy akár órákra béreljenek ki egy-egy medencét.

A Swimmy online portál ugyanis lehetővé teszi az úszómedencék bérlését magánszemélyek között. A 2017 óta aktív portál a spanyolországi és franciaországi gyakorlat sikere után most Olaszországban hódít, és biztosítja, hogy a medencetulajdonosok egy órára, fél napra vagy egy teljes napra bérbe adhassák medencéjüket. Ma a Swimmy-nek 120 000 felhasználója, 3000 regisztrált tulajdonosa van, és 16 000 bérleti lehetőséget bonyolított 2020-ban.

A webhelyre történő regisztráció egyszerű, gyors és ingyenes, a működése pedig hasonlít az Airbnb-re, de ezúttal csak a medencét bérelhetik ki – a írja a siviaggia.it nyomán a travelo.