MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Traktorral szántott egy szép Picassót

Traktorral szántott egy szép Picassót

telex.hu/Bakró-Nagy Ferenc

A művész ügyességét külön dicséri, hogy mindenféle előzetes nyomvonal felvázolása nélkül állt neki.

A festő halálának 50. évfordulója alkalmából egy olasz traktoros – aki igazából egy land-art művész – 25 ezer négyzetméterre szántott rá egy Picassót. Dario Gambarin, a traktorral alkotó művész a Verona megyei Castagnaróban Picasso 1907-es önarcképét vetette szántóra egy 25 ezer négyzetméteres földterületen, az alkotáshoz teljes mezőgazdasági arzenálját bevetve, traktorral, ekével és rotációs kapával esve neki a területnek, írja az Ansa.

A művész ügyességét külön dicséri, hogy mindenféle előzetes nyomvonal felvázolása nélkül állt neki nyomni a gázt a traktorban. A mű a szántóban állva nem is látszik, de madártávlatból igen lenyűgöző lett az eredmény.

„Ezzel az óriási portréval szerettem volna tisztelegni Picassó előtt mert ő egyike azoknak a mestereknek, akiktől mindig lehet újat tanulni. Picasso azt mondta, hogy a kreativitás legfőbb ellensége a józan ész. Én is pont emiatt olyan dologba vágtam bele, amit addig sosem próbáltam, hogy megtanuljam, hogyan is kell csinálni. Szóval szabadítsuk fel Picassót, szabadítsuk fel a kreativitást!” – mondta Gambarin, akinek nem ez az első ilyen műve. A land-art művész szántott már Nelson Mandelát, és egyebeket is.