MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Tömegbe hajtott egy autó Berlinben, egy ember meghalt, sok a sérült

Tömegbe hajtott egy autó Berlinben, egy ember meghalt, sok a sérült

444.hu

Szerda délelőtt egy autó hajtott a tömegbe Berlin nyugati részén, a Breidscheidplatzon.

Egy ember meghalt - írja a Bild. A sajtó szerint a halott nő egy tanárnő volt, aki tanulócsoportjával sétált a Tauentzienstraße-n. A berlini tűzoltóság azt közölte, körülbelül 30 ember megsérült. A sofőr egy férfi volt, de azt nem lehet tudni, hogy baleset történt, vagy szándékosan tette - tudatta a rendőrség, akik a helyszínen elfogták az illetőt. A Bild publikált egy fotót róla, azon egy kopasz férfi látható.

A sofőr egy mentőben várja az alposabb kihallgatást. Ezt az autót, egy Renault Cliot vezette a tömegbe, majd egy Douglas kirakatában állt meg.

Rengeteg mentő és tűzoltó van a helyszínen. A szemtanúk szerint miután a téren belehajtott a tömegbe, egy kávézó teraszán is áthajtott, majd pár száz méterrel arrébb száguldott egészen az üzlet kirakatáig. Thilo Cablitz, a berlini rendőrség szóvivője még három órával az esetet után sem tudta megmondani, hogy szándékos cselekedetről volt-e szó, vagy esetleg egy rosszullét okozta baleset történt.

A Breidscheidplatz éppen az a tér, ahol 2016-ban egy iszlamista merénylő egy lopott kamionnal halálra gázolt 11 embert a karácsonyi vásáron. Hogy a két eset helyszíne véletlen egybeesés, még nem tudni.