MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Tanácsok egy korszakos alkotó édesanyjától

Tanácsok egy korszakos alkotó édesanyjától

ezegychopper.hvgblog.hu

Milyenek lehetnek azok az emberek, akik egy korszakalkotó zsenit felneveltek?

Nos, Elon Musk esetében ez a feladat főként édesanyjára hárult, aki három kisgyermekével egyedül maradt. Apjával kapcsolatban csak annyit tudhatunk, hogy mindenféle rémséges dolgot tett a családja ellen (többek között éveken át bántalmazta feleségét), és Elon azt is kénytelen volt végignézni, ahogy három embert lelőtt.

Elon Musk, ma 72 éves édesanyja, Maye Musk – válása és számtalan költözésük miatt – többször is újra kezdte életét, modellkarrierjét, és ugyanennyiszer kezdte nulláról dietetikusi praxisát is. Nem mellesleg pedig három sikeres embert bocsátott ki a családi fészekből, hiszen Elon Musk mellett, aki elektromos autókat gyárt és rakétákat fejleszt, Kimbal elkötelezett híve a bio zöldség- és gyümölcstermesztésnek, Tosca pedig saját filmvállalatot vezet.
Amikor arról kérdezik, mindezt hogy sikerült elérnie, csak annyit felel, hogy hogy minden helyzetre voltak tervei és vészforgatókönyvei – erre a tézisre épül izgalmas és elgondolkodtató könyve is (Egy nőnek legyenek tervei). Érdemes pár tanácsot megfogadni tőle!

Húzd ki magad, és figyelj másokra! Az önbizalom növelésében egy apró trükk mindig segítségedre lehet, és hidd el, nem kerül semmibe! Húzd ki magad! – javasolja Maye.

Járd a magad útját! Maye Musk szerint családjában senki nem volt normakövető, így amikor egyik útjuk során apjuk meglátott egy csodás repülőgépet, habozás nélkül eladta autóját és megvásárolta. Ekkor 44 éves volt.

Élj veszélyesen, de óvatosan! Elon anyukája szerint nem szabad elszalasztani egy kalandot sem, ha azok nagyon hívnak bennünket. Ugyanakkor minden eshetőségre előre fel kell készülni!

Ne féltsd a gyerekeket az önállóságtól! Hagyd, hogy azt csináljanak, amit szeretnének! Maye-t korán önállóságra nevelték szülei.

Természetesen ő maga is szilárdan hitte, hogy gyermekeinek meg kell tanulniuk felelősséget vállalni önmagukért. A Musk-testvérek maguk választották ki iskoláikat és intézték ösztöndíjaikat.