Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Szuperkényelem a krumpliházban

Szuperkényelem a krumpliházban

blikk.hu

A krumpliház nem ehető, aki mégis meg-kóstolná, beletörhet a foga. Ugyanis betonból, acélból és gipszből készült.

Az extrém szálláshelyet Kristie Wolfe lakberendezőnek köszönhetik, aki meglátta a burgonyában rejlő lehetőségeket.

A krumpliház nem ehető, aki mégis megkóstolná, beletörhet a foga. Ugyanis betonból, acélból és gipszből készült. Az extrém szálláshelyet Kristie Wolfe lakberendezőnek köszönhetik, aki meglátta a burgonyában rejlő lehetőségeket / Fotó: Profimedia

Idaho államának fővárosában, Boise-ban található a hotel, amely ránézésre elég viccesnek tűnik, és nem is néz ki túl komfortosnak. Mivel ablakai sincsenek, tényleg úgy fest, mint egy igazi óriásburgonya. A szokatlan ház egyébként hat tonnát nyom, 3,6 méter széles és 3,5 méter magas.

A gipszből, betonból, acélból készült óriáskrumplit az Idahói Burgonyabizottság készíttette a zöldség népszerűsítésére. A reklámkampány végeztével a bizottságnak azonban már nem volt szüksége rá, ám Kristie Wolfe lakberendező meglátta a burgonyában rejlő lehetőségeket, és egy csodálatos szállást varázsolt belőle. Az óriáskrumplit az Airbnb-n lehet kibérelni, 200 dollárért (72 ezer forintért) egy éjszakára.

A nem mindennapi lak az Owyhee-hegységre néz, van benne kandalló, légkondicionáló, fürdőszoba, wifi és televízió azonban nincs. A beltér két személy számára kényelmes, de családoknak és baráti társaságoknak már kicsinek bizonyul.

A tulajdonos egy üres telken talált helyet a vendégháznak, távol a város zajtól. Mivel csendes és különleges szálláshelyről van szó, rengetegen szeretnének megszállni benne, csak hónapokra előre lehet a szálláshelyet lefoglalni.