MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Szülinapjára kibérelt egy színházat

Szülinapjára kibérelt egy színházat

telex.hu / Bakró-Nagy Ferenc

Egy japán férfi kibérelt a 73. szülinapjára egy színházat Palermóban. Egy hétre. Az 1500 vendégnek.

 

Egy 73 éves japán úr Palermóba utazott, hogy a lehetőségeihez képest szerény módon ünnepelje meg a 73. születésnapját. Eredetileg a 70. szülinapra tervezte a dolgot, csak közbeszólt a Covid. Idén azonban semmi nem akadályozta meg az utazást, és az ünneplést sem. A férfi az ünnep alkalmából ellátogat egyik kedvenc helyére, az ikonikus palermói épületbe, a Teatro Massimo Bellini operaházba is.

Ami nem túl meglepő annak a fényében, hogy kibérelte az operaházat. Az 1500 fős vendégseregnek.

A japán férfi ugyanis Nakadzsima Kaoru milliárdos, a szépségipari és háztartási cikkeket gyártó Amway-csoport japán részlegének legsikeresebb tagja a 80-as évektől, keresetét havi 300 ezer dollár (100 millió forint) körülire becsülik, így az évek alatt komoly vagyonra tett szert. Manapság már inkább csak könyveket ír, zenét szerez.

De lássuk a részleteket! Az információkat igyekeztek titokban tartani, de sok minden kiszivárgott. Az ünneplést nettó 3 napig tartják, november 3–5. között. A milliárdos 1500 fő körüli vendégsereget hívott, és hogy biztosan jusson mindenkinek fedél a feje fölé, kibérelt nekik néhány szállodát. Vannak, akik az ötcsillagos Villa Igiea-ban húzzák meg magukat, másoknak a Grand Hotel et des Palmes-ban jutott hely, de akadnak, akik a tengerparti luxushotelekbe kényszerülnek.

A szülinapos nem szobákat bérelt, hanem a mostanában menő trend szerint az egész hotelt vette ki cakkumpakk.

Olaszország legnagyobb operaháza, a Teatro Massimo ad otthont a vasárnapi fő eseménynek. A koncerten fellép Matteo Bocelli – Andrea Bocelli fia. A Palermo Today információ szerint az operaház bérletéért nagyjából 100 ezer eurót fizettek, ezt a későn észbe kapó palermói politikusok eléggé keveslik. A vacsoráról sztárséfek gondoskodnak majd, miután a vendégek meghallgattak egy Mozart-operát a Milánói Scala volt zeneigazgatója, Riccardo Muti karmester vezényletével.

Kibérelték a 130 éves Politeama Színházat is, itt a partit tartják. Ehhez kikapták az üléseket és át is variálták őket, hogy könnyedebben essen a tánc. A készülődések miatt a Politeamát egy hétre bérelte ki a japán férfi, hogy legyen idő nyugodtan megtervezni, lebonyolítani a bankettet, és utána elég jusson idő a rendrakásra is.