MENÜ
2024. május 24.
Eszter, Eliza
Szomorú körkép hazánkról

Szomorú körkép hazánkról

roadster.hu

Borzasztóan elkeserítő, mire figyelmeztetik a Magyarországra látogatókat külföldön.

Túlszámlázó éttermek, sok tolvaj, homofóbia, csak hogy néhányat említsünk. Összegezte az angol, a kanadai, az amerikai és az ausztrál külügy, mire érdemes vigyáznia annak, aki Magyarországra utazik, a kép pedig nagyon szomorú lett.

Az rtl.hu megnézte az amerikai, kanadai, brit és ausztrál külügyminisztériumok oldalait, amelyet az adott országból Magyarországra utazóknak állítottak össze és összegyűjtötték benne a legfontosabb tudnivalókat turistaként hazánkban.

A beszámoló szerint többek között Budapest tömegközlekedése „tökéletes” és „olcsó”, a közbiztonság bár általában jó, de figyelni kell a turistákra vadászó csalókra és tolvajokra, az állami egészségügyi rendszertől tartani kell, vezetni veszélyes lehet, a meleg turistáknak pedig jól meg kell gondolniuk, hogy vállalják-e a magyarországi utazást.


A külügyminisztériumok lopás szempontjából több környéket is külön kiemeltek kockázati szempontból, például a Keleti pályaudvart és környékét, valamint az 1-es és 3-as metrót, a 2-es, 4-es és 6-os villamosokat és a 7-es buszt is, de gyorséttermek is vannak a listán, például a McDonald’s, a Burger King, és a Pizza Hut.

Az utakról azt írják, keskenyek, rosszul kivilágítottak, rosszul karbantartottak, az építési területeket nem mindig jelzik megfelelően, a kanadai külügy pedig a magyar sofőrök agresszivitására és felelőtlenségére is külön felhívja a figyelmet. Szintén figyelmeztetnek arra, hogy taxisoktól ne kérdezzünk szórakozóhelyeket és vigyázzunk a szép, fiatal nőkkel is, akik különböző bárokba akarnak becsábítani külföldi turistaként.

Emellett minden fent említett ország felhívja a figyelmet a túlszámlázó éttermekre és bárokra, ahol óriási összegről szóló számlát állítanak ki a gyanútlan vendégeknek, és akár erőszakkal kényszerítik az áldozatokat annak kifizetésére.

 

A melegeknek írott figyelmeztetésben leírják, hogy ugyan a magyar törvények nem tiltják az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot, de a magyar társadalom nem annyira elfogadó a melegekkel szemben.

A brit külügy úgy fogalmaz: a főváros nagy általánosságban elfogadó, de Budapesten kívül „nem várt figyelmet okozhat”, ha nyíltan mutatják ki érzelmeiket.

Az ausztrálok arról írnak, hogy van homofóbia Magyarországon, valamint előfordulnak „zaklatások és erőszakos cselekedetek homoszexuálisok ellen”, a kanadaiak pedig hozzáteszik, hogy az

„LMBTQ utazónak jól át kell gondolniuk a Magyarországra való utazás veszélyeit”.