MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Szlovák médiacsoport indított magyar nyelvű, független portált a Dunántúlon

Szlovák médiacsoport indított magyar nyelvű, független portált a Dunántúlon

telex.hu

Az Új Szó című felvidéki napilap szlovák tulajdonosa új, független, magyar nyelvű hírportált indított.

 Az új hírportál, az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle – közölte a portál, amelyet győri és soproni újságírók írnak, helyieknek.

„Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják a független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com-ot. Szót és teret is kapnak benne. Kifejezetten törekszünk az olvasók bevonására, véleményük megjelenítésére” – írta a Magyarország észak-nyugati területét lefedő, új szerkesztőség csapata az indulás napján.

Hasonló kezdeményezésre, hogy szlovák tulajdonú médiacsoport magyar nyelvű, helyi portált indítson, eddig nem volt példa, ezért ez úttörő vállalkozás ez Magyarországon – írják.

Az új szerkesztőség szerint az utóbbi években elvesztette sokszínűségét a helyi sajtó a vidéki Magyarországon. „Nem jut mindenki egyenlő eséllyel, tiszta lappal nyilvánossághoz. A lényeg sokszor rejtve marad, vagy legalább is a valóság egy bizonyos szeletét ismerhetjük meg, azt is egyfajta szemüvegen keresztül” – írták.