MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Színes tálcák és a törvény

Színes tálcák és a törvény

startlap.hu

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők a barna tálcákat, a kártya nélkül érkezők a fehér tálcákat vehetik el.

Az egyik veszprémi étterem a Facebook-oldalán jelentette be, milyen intézkedések mellett várja a vendégeket keddtől. Mint írták, az asztalaikat 1,5 méteres védőtávolságra helyezték el, kézfertőtlenítő pontokat biztosítanak, az asztalokat és eszközöket rendszeresen fertőtlenítik.

Továbbá arra kérik a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket, hogy használják a barna tálcákat és ételeiket elfogyaszthatják az éttermen belül, kint a teraszon, valamint kérhetik elvitelre is. A védettségi igazolvány nélkül érkezőket azonban arra kérik, hogy éttermüket a teraszon keresztül közelítsék meg, és használják a fehér tálcákat, majd az ételeket elfogyaszthatják a teraszon, valamint elvitelre is kérhetik.

A megkülönböztetésen kiakadtak a kommentelők, van, aki azt írja: “Köszönöm szépen, de védettségi igazolvánnyal rendelkezve SEM szeretnék ilyen helyen étkezni. Értem én, de pl. nekem kellemetlen az effajta diszkrimináció. Inkább megfagyok más teraszon.”

Az étterem később egy másik posztban reagált a kommentekre. Úgy fogalmaznak, senkit sem szerettek volna megbántani az intézkedésekkel. ” A korlátozások megsértését egymillió forintig terjedő bírsággal sújtják, a határozatot nem lehet megfellebbezni sem. A szabályokat nem mi alkottuk, azokat kényszerűen csak követjük, nincs más lehetőségünk, mint betartásuk. Akkor sem tehettünk mást, amikor egy hosszú, szomorú időszakban zárva kellett tartanunk és emberi, anyagi veszteségeket szenvedtünk. Éttermünk önkiszolgáló jellegéből adódóan nem tehetjük meg, hogy csak a teraszt tartjuk nyitva”- áll a válaszukban.