MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Száztizenhét kiló halat fogott 10 óra alatt egy horgász

Száztizenhét kiló halat fogott 10 óra alatt egy horgász

sokszinuvidek.24.hu nyomán, fotó: 24.hu

Két nap alatt összesen 10 órán át horgászhattak a versenyzők.

Április második felében megkezdődtek a VI. Method Feeder Országos Bajnokság selejtezői, melynek keretében több helyszínen küzdöttek az elemekkel, a halakkal és egymással a horgászok.

A pontyhorgászat egy viszonylag új módozata, melyet Dave Cooper mutatott be 2004-ben. A módszer alapvetően a tavakban élő, telepített pontyok kifogására irányul, de eredményesen használják compók és keszegfélék horgászata során is, sőt még a folyóvizi márnák is megfoghatók e módszerrel.

A Method Feeder egy különleges kosártípus, melynek közepén található az ólomsúly, és a külső keret tölthető meg etetőanyaggal. Általában fix módon szerelik, ami látványos kapásokat és nagy fogásokat eredményez.
Május első hétvégéjén a festői környezetben lévő Nógrád megyei horgászparadicsomban, a Maconkai-tavon került sor az egyik országos selejtezőre, melyen két nap alatt összesen 10 órán át horgászhattak a versenyzők, ezt követően összesítették a fogási eredményeket.

A versenyt fantasztikus teljesítménnyel, 117. 630 kg-os összfogással Szabó Roland nyerte – írták a Facebookon a szervezők.