MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Rózsaillat a gyalogos alagútban

Rózsaillat a gyalogos alagútban

travelo.hu

Arra biztatják a járókelőket, hogy lépjenek ki a hétköznapi körforgásból.

London egyik legforgalmasabb vasútállomásán, a King's Cross-on, az egyik gyalogos alagutat illatozó tapétákkal csinosították ki a Hendrick's Gin márka nyárzáró kampányfogásaként. Bár a bohókás illusztrációk, a rózsát és uborkákat spriccelő fehér bálna, és a pillangókkal repkedő, kalitka szoknyájú lány is lelassítja egy kicsit a mindig rohanó utasokat, a tapétázott útszakasz igazi szenzációja az, hogy illatozik is.


És nem is akármilyen illatot párologtat – a gin márka jellegzetes rózsa és uborka aromáját érezni végig az alagútban. Az ötletet a Space nevű cég valósította meg, és ezzel elkészítette a világ első illatos tapétáját, és a világ egyik leghosszabb padlótakaró fóliáját is – olvasható a Lonely Planet oldalán.

A falakat fedő poszterekről a gin főösszetevői köszönnek vissza, a padlón pedig impozáns feliratok biztatják a járókelőket, hogy lépjenek ki a hétköznapi körforgásból, és fedezzék fel az élvezetes, nem mindennapi dolgokat.

Aki éppen Londonban jár, vagy oda tervez kirándulást, az a King's Cross-on található 9 és ¾-ik vágány mellett szeptember elejéig még ezt az illatos alagutat is felkeresheti. Eddig díszítik ugyanis bálnák, bicikliző macskák, rózsafejű hölgyek, szárnyas kristálypoharak, koronás óriásflamingók és uborkaszeletek az alagutat.