MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Részlegesen megnyithat a Tamási Termálfürdő

Részlegesen megnyithat a Tamási Termálfürdő

startlap.hu

Január végén megnyílhat a Tamási Termálfürdő egy része a vendégek előtt.

A Tolna megyei Tamási város termálfürdőjének tetőterében tavaly novemberben tűz ütött ki. A vendégek és a dolgozók szerencsére épségben elhagyták az épületet, ám a fürdőt be kellett zárni, mert a tetőszerkezete súlyos károkat szenvedett. Nagyjából két hónapja tart zárva az egység, és eddig csak rebesgették a részleges újranyitás lehetőségét – most véget vetettek a találgatásoknak. Az Aquaplus Kft. közleménye szerint ugyanis a káresemény bekövetkezte óta a város önkormányzatával együtt folyamatosan azon dolgoztak, hogy a fürdő mielőbb fogadhassa a vendégeket, így a Tamási Termálfürdő január végén részlegesen újra megnyitja kapuit – szúrta ki a TermálOnline.

Mit jelent a részleges nyitás?
A fürdő szaunavilága teljes kapacitással (finn szaunák, infra szaunák, fényterápiás szauna, gőzkabin, sószoba, kneipp medencék és hideg vizes csobbanó) fog üzemelni a tervek szerint. A fürdő exkluzív szaunamesterei a hét minden napján különleges szauna programokkal, felöntésekkel várják a szauna szerelmeseit. A fürdeni vágyók a szabadban található 38 fokostermálvizes medence gyógyvizében pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait.

Eközben a kárfelmérést követően a tűzben megsérült tetőszerkezet állagmegóvását szolgáló ideiglenes helyreállítási munkák hamarosan megkezdődnek. A fürdőn jelentős fejlesztésekre pályázott Tamási Város Önkormányzata, aminek előkészítésére támogatást nyertek a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt-től még 2020 decemberében. A tervek elkészültét követően jelenleg a kivitelező közbeszerzési eljárás keretében történő kiválasztása van folyamatban. Tekintettel arra, hogy a fejlesztések érintik a végleges helyreállítással érintett részeket, így a fejlesztési beruházás és a helyreállítás egy időben fog történni. A helyreállítási munkálatok eredményeképpen várhatóan már az idei évben a termálfürdő a korábbi teljes szolgáltatási körrel fogadhatja vendégeit, 2023-tól pedig a fejlesztés során megvalósuló új élményelemekkel!