Tam_Bau
MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
Rendőrségből luxusszálloda

Rendőrségből luxusszálloda

roadster.hu

Egykori bíróság és rendőrség épületét alakították át a NoMad amerikai szállodalánc első nemzetközi előőrsévé.

A New York-i székhelyű lakberendezési cég, a Roman and Williams a londoni NoMad szálloda enteriőrjének kialakítása során a látványos viktoriánus elemeket és az amerikai dzsesszkorszak utalásait ötvözte.

Az 1800-as évek végén épült komplexumban kilencvenegy szállodai szoba, egy üvegházra hasonlító étterem, egy klasszikus brit kocsmára hajazó bár és egy nagy bálterem is található.

A Roman és Williams építésziroda célja az volt, hogy kiemeljék az épületegyüttes viktoriánus jellegzetességeit, miközben új, az 1920-as évek New York-jára utaló elemekkel is gazdagították.

A vendégek az eredeti porte-cochere-n, azaz egy látványos fedett bejáraton keresztül lépnek be a szálloda halljába. A recepció oldalt helyezkedik el, borítását két hónapig, kézzel készítették. Igazán figyelemre méltó a lobby csillára, amelyre a tervezőcsapat Connecticutban bukkant rá, hogy aztán a restaurálási munkákat követően az Egyesült Királyságba szállítsák.

A dizájnerek szerint a lobby a régi és az új kettősségét testesíti meg. Az előcsarnok fölé függesztett acélelemek miatt azonban egyfajta iránytűként is funkcionál, hiszen elvezeti a vendégeket a hálószobájukba.

Az egykori rendőrőrs üvegkupolájával fantasztikus étteremmé alakult át. Az enteriőr kialakítása során központi figyelmet kapott a zöldnövényzet, amelyeknek köszönhetően a létesítmény egy Edward-kori üvegház benyomását kelti. A falakat egyedi csempék, a székeket fantasztikus kárpitok borítják. Mellette található egy hangulatosabb étkező rész, amelyben a kézzel festett tapéták és a sötét árnyalatú faburkolatok dominálnak.

A szálloda könyvtárában sárgaréz lámpák világítják meg a falra felakasztott műalkotásokat és az antik könyvek gyűjteményét. Az állami hivatal területét bálteremnek álmodták újra. A dupla belmagasságú terem mennyezetéről hatalmas csillárok lógnak le, a falakon kézzel készített gyertyatartók és falfestmények sorakoznak, hogy semmihez sem hasonlítható hangulatot teremtsenek.

A tervezők azonban itt még nem álltak meg. A szálloda különlegességének számít ugyanis a Side Hustle bár is, amelyet a klasszikus brit kocsmákról mintáztak. A falakat dombornyomott bőrkárpit borítja, miközben a bőr és mahagóni fülkék között üveggömbök lógnak.

A NoMad London minden szobájában kőmozaik fürdőszoba, márvány mosdó és egyedi Lelievre damaszt tapéta található. A húsz lakosztályt úgy alakították ki, hogy jól felszerelt apartmanokra hasonlítsanak, így saját nappali- és étkezősarok is helyet kapott bennük. A hálószoba fókuszpontja a szabadon álló kád.

Mint ismert, a NewMad-beli Sydell Group tulajdonában lévő NoMad Las Vegasban és Los Angelesben is rendelkezik szállodákkal, amelyek egy korábbi bankközpontban találhatók.

Nem a NoMad az első olyan szálloda, amely különleges helyszínt alakít át minden igényt kielégítő luxusszállodává. Hat év építkezés és több mint húszmilliárd forintnyi font kellett ahhoz, hogy a Cornwallban lévő Bodmin börtönt modern, hetven szobás szállodává alakítsák. A projekt úgy tűnik, kifizetődik, hiszen az egyedi élményt kínáló szálláshely igazi turistamágnes.