MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Rakonczay könnyezve mesélt a mentéséről

Rakonczay könnyezve mesélt a mentéséről

eletforma.hu

Hat nappal az indulást követően mentőhelikopter segítségével visszatér a szárazföldre.

Rakonczay Gábor ismét megkísérelte átszelni az Atlanti óceánt. Tavaly is nekivágott az útnak, de akkor megsérült a tőkesúly, azért nem tudta folytatni útját, így 160 km. megtétele után kénytelen volt vontatást kérni.

Hat nappal ezelőtt az extrémsportoló újra felállt a deszkára. Egyszemélyes, maga által tervezett SUP-ján nincs kabin, így Rakonczay az egész utat a szabad ég alatt töltötte volna, márpedig az 5200 kilométeres táv nagyjából két hónapig tartott volna.

Ám a sportoló pénteken segítséget kért, amiről közösségi oldalán tájékoztatták követőit a segítői:

Rakonczay Gábor a mai napon úgy döntött, hogy nem folytatja tovább az evezést, és hat nappal az indulást követően mentőhelikopter segítségével visszatér a szárazföldre. Gábor jól van, nem történt sérülés, vagy baleset. Az esemény részleteiről hamarosan beszámolunk. Köszönjük az eddigi szurkolást, és támogatást!
Néhány órával később Rakonczay Gábor maga is posztolt az oldalra, kora délután pedig élő bejelentkezésben mondta el döntésének okát. Így kezdte:

“Nincs bennem csalódottság, egy olyan sziturációból jöttem ki, hogy örülök, hogy itt vagyok.”

Az utat eredményesnek érzi, mert napi 80-100 kilométert sikerült megtenni. Úgy számolja, ha ebben az ütemben tudott volna haladni, kb. 50 nap alatt ért volna célba.