MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Projektor a nagy tévék helyett

Projektor a nagy tévék helyett

vezess.hu

Egy aprócska doboz veheti át hamarosan a nagy tévék helyét.

A kínai Substanbo nevű techcég audiovizuális részlege olyan projektor ötletével állt elő, mely ha beválik, akár éveken belül leválthatja a hagyományos tévéket. Egy olyan projektort mutattak be ugyanis, amit még egy méterre sem kell helyezni a vászonhoz vagy a falhoz képest, mégis képes akár 200 colos képátlós képek kivetítésére is.

A 4K képminőség természetesen alaptudásnak számít, ahogy a Dolby Audio hangrendszer megléte sem lehet kérdés – mégiscsak egy olyan termékről van szó a Polaris Laser TV képében, melyet 30 százalékos bevezető akcióval együtt is 2000 dollárért (606 ezer forintért) árulnak a fejlesztők.

Persze az említetteken felül bőven akad még olyan technikai tudás, melynek megkérik az árát. Ilyenek például a beépített szenzorok, melyek automatikusan korrigálják a megjelenő képek minőségét, és állítják a vetítés fényerejét a környezet világosságához képest. A fejlesztők szerint a fényforrás cseréjére csak 30 ezer órányi használat után kell gondolni. A projektorok egyik Achilles-sarkának a fényes helyiségek számítanak, ám a Polaris Laser TV a legvilágosabb szobákban is rendesen látható, szép képeket tud vetíteni.

 A 3 GB RAM-mal és 32 GB-os belső memóriával felszerelt projektorok első darabjait a tervek szerint már decemberben elküldik az első vevőknek.