MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Perel az operarajongó

Perel az operarajongó

hvg.hu

A legolcsóbb jeggyel nem használhatja az Operaház főlépcsőjét és a büfét sem.

A harmadik emeletre szóló jeggyel a felújított Operaház számos terétől el van zárva a néző – panaszkodik egy operarajongó, aki sérelmével az ombudsmanhoz fordult. Miután azonban az Alapvető Jogok Biztosa nem talált kivetnivalót az Opera szabályait illetően, a panaszos beperelte az ombudsmant.

Egy néző december végén levélben fordult az Operaházhoz azt tudakolván, hogy tervezik-e a jövőben egybenyitni az oldalsó lépcsőházat a többi közösségi térrel. Az illető ugyanis általában a harmadik emeletre vált jegyet (ide 1800 – ez csak állójegy –, továbbá 5200 és 9800 forintért árulnak jegyeket, míg a földszinten 21-29 ezer forintért), ahova azonban nem a főlépcsőn vezet az út, hanem az épület oldalsó bejáratán. Akinek viszont innen kell megközelítenie a helyét, annak nemcsak az emblematikus főlépcső használatát kell mellőznie, de nincs lehetősége megtekinteni a Székely Bertalan termet, a Vörös szalont, továbbá nem tudja használni a büfét és a földszinti ruhatárat sem – írja a magyarnarancs.hu.

 

https://hvg.hu/kultura/20230425_Perel_egy_operarajongo_mert_a_legolcsobb_jeggyel_nem_hasznalhatja_az_Operahaz_folepcsojet_es_a_bufet_sem