MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Oroszbarát sültkrumpli

Oroszbarát sültkrumpli

noizz.hu

Azzal vádolnak egy francia éttermet, hogy oroszbarát a sültkrumplijuk.

Egy francia étterem vezetője azért kapott "sértő, sőt fenyegető" hívásokat és kommenteket, mert a névadó specialitásuk hangalakja túlságosan hasonlít arra, hogy "Putyin".

A La Maison de la Poutine, vagyis a Poutine Háza közleményben próbálja tisztázni, hogy a specialitásuk, a poutine és Vlagyimir Putyin orosz elnök neve csak véletlenül hasonlít egymásra, írta meg a Business Insider.

A La Maison de la Poutine-nak semmi köze az orosz rezsimhez és annak vezetőjéhez – magyarázták.

"A mi specialitásunk Quebecben született, az 1950-es években. És bár az eredete bizonytalan, de egy dolog biztos: a poutine-t olyan szenvedélyes szakácsok hozták létre, akik örömet és vigasztalást akartka hozni a vendégeik életébe" – írta a két párizsi és egy toulouse-i helyszínt működtető étterem.

Az étterem ezután támogatásáról biztosította "az ukrán népet, amely bátran harcol a szabadságáért a zsarnoki orosz rezsim ellen".

Miután a nyugati kormányok súlyos szankciókkal sújtották Moszkvát az Ukrajna elleni támadás miatt, vállalkozások és egész iparágak szakítják meg a kapcsolatokat az orosz gazdasággal és annak elitjével.

A múlt héten a québeci Le Roy Jucep étterem nyilatkozta azt az Ottawa Citizen című kanadai napilapnak, hogy az invázió elleni tiltakozásul eltávolítja a "poutine" szót az étlapról.

A vendéglő, amelyben állítólag "feltalálták" a poutine-t, egy mostanra eltávolított Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy az étel neve ideiglenesen "sajtos, gravy szósszal leöntött krumpli" lesz, írja a Citizen.

Szóval... ez az egész hisztéria egy speckó sültkrumpli miatt tört ki.