MENÜ
2024. árpilis 30.
Katalin, Kitti
Őrizetben Navalnij ügyvédjei

Őrizetben Navalnij ügyvédjei

Őrizetben Navalnij ügyvédjei

Nemrég razziát tartottak egy olyan ügyvédi irodában, ahol Navalnij egy ügyvédje, Olga Mihajlova dolgozik.

Házkutatást tartottak, majd őrizetbe vették Oroszországban a bebörtönzött ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij három ügyvédjét szombaton - írja a Guardian. Navalnij szövetségesei szerint a Vadim Kobzev, Igor Szergunyin és Alekszej Lipcsej ellen indított akciók célja „az ellenzéki vezető teljes elszigetelése volt”.

A független orosz média arról is beszámolt, hogy nemrég razziát tartottak egy olyan ügyvédi irodában, ahol Navalnij egy másik ügyvédje, Olga Mihajlova dolgozik. Ő azonban az akció ideje alatt nem tartózkodott Oroszországban.

Az egyik érintettnek, Kobzevnek közben pénteken kellett volna megjelennie a bíróságon, két olyan perben, amelyekben Navalnij nyújtott be keresetet az ellen a büntetőtelep ellen, ahol fogva tartják. Az ellenzéki vezető a később novemberre elnapolt tárgyaláson azt mondta, hogy az ügyvédei ellen indított eljárás „az oroszországi jogállamiság állapotát” jelzi. Emellett kiemelte, hogy ma Oroszországban „ahogy a szovjet időkben is, nemcsak a politikai aktivistákat, hanem az ügyvédeiket is üldözik és politikai foglyokká teszik”.