MENÜ
2024. június 14.
Vazul
Oázisok a sivatagban

Oázisok a sivatagban

utazasielmenyek.hu

Dubai mesterséges sivatagi tavai különleges látványt nyújtanak, és a nagyon sok látogatót vozanak.

Dubaiban már megszokhattuk, hogy mindent megtesznek azért, hogy különleges látnivalókkal oda csalogassák a látogatókat. Folyamatosan fejlesztik az új attrakciókat, melyek között egyre felkapottabbá válnak a különleges formájú sivatagi tavaik. Bemutatjuk, melyek közülük a legérdekesebbek:

Expo-tó

Az Egyesült Arab Emírségek valaha volt legnagyobb eseménye a fél évig nyitva tartó Expo 2020 amit a covid járvány miatt valójában egy évvel később nyitottak meg. A szervezők minél nagyobb hírverést akartak a rendezvényüknek, ezért fontos volt nekik, hogy az Expo 2020 Dubai ennek keretében egy saját sivatagi tavat is kapjon. Az esemény rendezői szerint ez a szépen kialakított sivatagi oázis a mérnöki tevékenység nagy csúcsteljesítménye, ami jól kifejezi a szervezők azon törekvését, hogy a világkiállítás maradandó értékeket teremtsen. Az expo logója és a tó formája is arra a 4000 éves ékszerre hasonlít, amit a sivatagban találtak. A legegyszerűbben a D63 -as út mentén haladva, az utolsó kijáratnál jobbra kell fordulni és az Al Qudra -tavakhoz vezető úton lehet megközelíteni.

Szerelem-tavak

Két egymásba fonódó szívet formáznak meg a tavak a narancssárgás színezetű homokdünék között. Szinte mindenkit megfog ez a különleges helyszín és téma Al Qudrában. Tökéletes választás a felkeresése egy romantikus kirándulás alkalmával. ( szuper fotókat és videokat lehet készíteni a helyszínen ). A szerelem tavak megtalálásához az Al Qudra Road mentén kell haladni, jobbra haladva Meraas utolsó kijáratánál az Al Qudra mellett található.

Hold-tó

A különleges félholdat formázó kis mesterséges vízfelület az Al Qudra területén a szerelem tavak közelében taláálható. Gyakran látogatják a környéken élő állatok, hogy frissítő italt kortyoljanak a vizéből. GPS segítségével a 24.7874218, 55.3065662 koordinátákon lehet megtalálni.

Rózsaszín-tavak

Egy diák fedezte fel idén januárban Ras Al Khaimah Rózsaszínű tavait. A tavak vize utánozhatatlan élénkségű, és abszolút javasolt program mindazoknak, akik szeretnék megnéznni és megörökíteni a természet szépségeit. A rózsaszín vizek a tengerpart közelében, a Saraya -szigeteken találhatók, és 10 és 40 méter közötti méretűek.


Zöld-tó

A listán szereplő legújabb különleges tó az Al Jubail-szigeten található, a Khor Laffannal szembeni oldalon Abu-Dhabiban. A növényi szárhoz hasonló alakú tó smaragdzöld színben ragyog amit az algák virágzása okoz.
Sós-tó

Az Al Ain autópálya mellett, az Al Bihouth közelében található Al Wathba sós tavat a gombához hasonló természetes sziklái teszik a fotósok mekkájává. A tóparton lévő finom sópelyhek a téli hó illúzióját keltik. Mágikus látványt nyújtó utazási célpont amit GPS-en a következő koordinátákon lehet megtalálni: 24,1589, 54,5025