MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Nyílt levélben könyörög a világ tech-elitje...

Nyílt levélben könyörög a világ tech-elitje...

szeretlekmagyarorszag.hu

...hogy függesszék fel a mesterséges intelligencia fejlesztését.

Az aláírók közt van Elon Musk, a SpaceX, a Tesla és a Twitter vezérigazgatója, Steve Wozniak, az Apple társalapítója vagy Yuval Noah Harari történész is.

Nyílt levelet írt sok száz tudós, kutató és tech-vezető az Open AI-nak és más mesterséges intelligenciával kísérletező cégeknek, hogy legalább hat hónapra függesszék fel a tevékenységüket.

Az aláírók közt van Elon Musk, a SpaceX, a Tesla és a Twitter vezérigazgatója, Steve Wozniak, az Apple társalapítója vagy Yuval Noah Harari történész.
A Future of Life non-profit kutatóintézet által közreadott petícióban kifejtik, hogy hatékony mesterséges intelligencia rendszereket csak akkor szabad kifejleszteni, ha biztosak vagyunk abban, hogy a hatásaik pozitívak, a kockázatok pedig kezelhetők lesznek, és ehhez megalapozott bizalom is kell.

Az OpenAI azt közölte nemrég, hogy „egy bizonyos ponton fontos lehet független vizsgálatot kezdeményezni a rendszerek betanításának megkezdése előtt", Muskék szerint ennek most jött el az ideje.

Azt kérik a fejlesztőktől, hogy addig ne folytassák a rendszerek betanítását, amíg nem születnek meg a közös biztonsági protokollok, és ezeket független szakértők ellenőrizzék majd. A petíciót eddig több mint ezren írták alá.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/jovo/nyilt-levelben-konyorog-a-vilag-tech-elitje-hogy-fuggesszek-fel-a-mesterseges-intelligencia-fejleszteset/