MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Nostradamus jóslatai az angol királyi családról

Nostradamus jóslatai az angol királyi családról

24.hu

Nostradamusnak II. Erzsébet haláláról és III. Károly uralkodásáról is volt mondanivalója.

Az elmúlt évtizedekben amikor valami fontos, sorsfordító esemény történt a világban, az emberek egy része már szinte rutinszerűen nyúlt Nostradamusért, annyira kiváncsi volt rá mindenki, hogy vajon a 16. században élt híres francia asztrológus ezt is előre megjövendölte-e. Mert széles tömegek hisznek abban, hogy Nostradamus előre megjósolt olyan történelmi pillanatokat, mint Napóleon vagy Hitler felbukkanását, a francia forradalmat, a világháborúkat vagy épp 9/11-et.

A jelek szerint Nostradamusnak II. Erzsébet haláláról és III. Károly uralkodásáról is volt mondanivalója. Az asztrológus egyik legnagyobb szakértője, Mario Reading legalábbis erről beszélt a Ladbible szerint. Reading még 2005-ben írt könyvet Nostradamus jóslatainak értelmezéséről, ebben többek között az is jegyezte, hogy II. Erzsébet valamikor 2022-ben fog meghalni, öt évvel fiatalabban, mint édesanyja (VI. György brit király felesége, Erzsébet királyné 101 éves korában halt meg). Reading azt is írta, hogy Erzsébet fia, III. Károly a trónra lépésekor nem lesz túl népszerű, mert a közvélemény még mindig neheztelni fog rá Diana hercegnő miatt, illetve azt is, hogy uralkodása nem lesz hosszú életű.

Ha bejönnek Nostradamus látomásai, III. Károly idős korára hivatkozva előbb-utóbb lemond a trónjáról, és egy olyan ember követi majd, aki soha nem számított arra, hogy király lesz. Itt a szakértő arra következtet, hogy az öröklési rangsorban következő Vilmos herceg valahogy kikerül a képből és Harry herceget koronázzák királlyá IX. Henry néven, Meghan Markle pedig ennek értelmében királyné lenne. Ehhez azonban – ezt már mi tesszük hozzá – a brit öröklési rend értelmében Vilmos herceg mindhárom gyermekének is hasonlóan ki kellene kerülnie a képből: amennyiben nem teszik, valamennyien előzik Henryt az öröklési sorban. Közülük azonban a legidősebb, György herceg is csak 2031-re lesz nagykorú. Ha korábban szállna őrá a trón, a 18. éve betöltéséig régenst kellene kinevezni – ez a sorban következő első nagykorú, azaz csakugyan Harry lenne.

Nostradamusnak az alapul vett költeménye a szakértők szerint azt is előrejelzi, hogy II. Erzsébet halálával a Brit Birodalom hamarosan szétesik. Ezt pedig három gyermek fogja előidézni, akik a háború végén születtek, és amint felnőnek, tönkre fogják tenni az embereket, és megváltoztatják a királyságot.

Hogy ebből végül mi valósul meg, lehetetlen megmondani, az viszont így is tény, hogy Vilmos herceg egy héttel a Falkland-szigeteki háború lezárása után született. Őt két évvel követte öccse, Harry, a harmadik gyermek pedig talán Beatrice hercegnő lehet, aki hat évvel a konfliktus rendezése után látta meg a napvilágot.