MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Nők hotelje, férfiaknak belépni tilos!

Nők hotelje, férfiaknak belépni tilos!

24.hu

Nemrég nyílt meg Spanyolország első, csak nőket fogadó szállodája, a Som Dona Hotel.

A Mallorcán, Porto Cristóban található szálláshelyen 39 szobában várják a 14 éven felüli nőket (tehát férfiak mellett a gyerekek sem tartoznak a „célcsoporthoz”), a korlátozás nemcsak a szállóvendégekre vonatkozik: a hozzájuk érkező látogatók között sem lehetnek férfiak.

A szállodát úgy hirdetik, hogy egy új tér a nők számára, akik szeretnének a napi stresszből kiszabadulni.

A Mirror brit bulvárlap szerint a dizájnos bútorokkal felszerelt négycsillagos hotelben medence, welness-központ, könyvtár és tetőterasz is van, de azoknak a vendégeknek, akik nem (csak) a szállodában szeretnének kikapcsolódni, különleges kirándulásokat szerveznek.

A hét hotelből álló szállodalánc legújabb egységének megnyitása előtt természetesen figyeltek arra, hogy megfeleljenek a diszkriminációellenes jogszabályoknak is, ezért az alkalmazottak között férfiak is vannak.

Az Independent cikkéből kiderül, hogy a Som Hotels elnöke felmérésekre hivatkozik, amikor azt állítja, jó ötlet volt a kizárólag nők számára elérhető szálloda létrehozása. Joan Enric Capellá azt mondja, a megkérdezett ügyfeleiknek tetszett a gondolat, hogy legyen egy olyan szálláshely, ahol csak nőket fogadnak.