MENÜ
2022. december 7.
Ambrus
Nincs megtakarítása, autója, cégben tulajdonrésze

Nincs megtakarítása, autója, cégben tulajdonrésze

24.hu • fotó: index.hu

Legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint a mniniszterelnök az elmúlt fél évben sem tudott egyetlen forintot sem félretenni.

Valamennyi esküt tett parlamenti képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló, volt képviselő és volt szószóló határidőre leadta a saját és vele közös háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát – közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel.

Legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint a mniniszterelnök az elmúlt fél évben sem tudott egyetlen forintot sem félretenni, a kormányfőnek nincs megtakarítása, autója egyéb járműve, tulajdonrésze cégben – írja a Telex. Miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíján kívül más juttatást, ajándékot idén sem tüntetett fel. Vagyonnyilatkozata szerint továbbra is felerészben tulajdonosa a XII. kerületi házuknak, övé a felcsúti háza. Orbán Viktorral és feleségével, Lévai Anikóval még egy háztartásban él lánya, Flóra.

A Telex emlékeztet rá, Orbán Viktornak januári vagyonnyilatkozata szerint sem volt megtakarítása, viszont tartozása sem, kifizette a feleségével 2002-ben felvett jelzáloghitel utolsó részletét.

A miniszterelnök vagyonnyilatkozata kapcsán érdemes felidézni, hogy egyrészt március 1-jével lényegesen nőttek a képviselői tiszteletdíjak, és a szerinte is alulfizetett tanárok 86 százaléka rendelkezik valamekkora megtakarítással, az Állami Számvevőszék felmérése alapján.

Orbán Viktornak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) éppen arról írt nyílt levelet, hogy a közoktatásban dolgozóknak is elengedhetetlen lenne egy olyan bérautomatizmus, mint „a közpénzekből legjobban kereső parlamenti képviselők és tisztségviselők esetében”.

 

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/data/www/clients/client99/web374/tmp) in Unknown on line 0