MENÜ
2021. árpilis 13.
Ida
Nem lesz kötelező az FFP2-es maszk viselése

Nem lesz kötelező az FFP2-es maszk viselése

startlap.hu

Felröppent a hír, hogy a kormány kötelezővé teszi az FFP2-es maszkok hordását.

Nem jókedvünkben döntöttünk a lezárásról, ha nem lépjük meg, nehéz helyzetbe került volna az egészségügy és az ország – mondta a lezárások bejelentésének napján Szijjártó Péter a hvg360-nak.

A külgazdasági és külügyminiszter interjút adott a lapnak, amelyben arról is kérdezték, hogy “FFP2-es maszkja honnan lesz az embereknek, hiszen számos üzletből már most eltűnt?”

Szijjártó leszögezte: nem hoztak ilyen előírást, a kormányülésen nem is utaltak rá. A miniszter hangsúlyozta, hogy nem hoznak olyan döntést, amit evidens, hogy nem lehet betartani és betartatni. Hozzátette: akkor lehet kötelező az FFP2-es maszk, ha megfelelő mennyiség áll majd rendelkezésre belőle.

Az FFP2-es maszkok kérdése az Index csütörtöki cikke alapján kezdett terjedni a magyar sajtóban. A lap a kormányinfó előtt arról írt, hogy értesüléseik szerint Magyarországon is életbe léphet a Szlovákiában már bevezetett rendelkezés, miszerint az üzletekben kötelező lesz az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, később pedig ezeket minden egyéb zárt területen is kötelező lesz hordani. A cikk megjelenése után Gulyás Gergely jelentette be a kormány újabb szigorító intézkedéseit, de ezek között csupán annyi szerepelt, hogy szabadtéren mindenhol kötelező a maszkviselet. A maszk típusára vonatkozó megkötés nem hangzott el.