MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
„Nem kell meghalnod Putyinért

„Nem kell meghalnod Putyinért"

index.hu

Oroszországban már el is kezdődtek a Putyin mozgósítása elleni tüntetések.

Megkezdődtek Oroszországban azok a tüntetések, amelyek Vlagyimir Putyin bejelentése ellen tiltakoznak, miszerint a tartalékosok részleges mozgósítását rendelik el az Ukrajnában zajló úgynevezett „különleges katonai műveletben”.

A háborúellenes Veszna mozgalom a mozgósítás elleni tiltakozásul ma helyi idő szerint este hét órára tüntetéseket hirdetett Oroszország városaiba. A szervezők a honlapon közzétett felhívásban azt írták:

Nem kell meghalnod Putyinért. Szükségük van rád Oroszországban azoknak, akik szeretnek. A hatóságok számára te csak ágyútöltelék vagy, akit minden értelem és cél nélkül herdálnak el.

Egy tüntetőt előállítanak a rendőrök Moszkvában, a katonai mozgósítás ellen szervezett tüntetésen 2022. szeptember 21-én.
Egyúttal felszólítják az orosz hadsereg egységeiben és a frontokon szolgálatot teljesítő katonákat, hogy tagadják meg a szolgálatot, illetve a lehető leghamarabb adják meg magukat. A mozgósítások elleni tiltakozások egyelőre kisebb léptékűek Oroszország számos városában, ám elvétve így is letartóztatások kísérik az akciókat.