MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Nem festik, nem vágják, hanem kitépkedik

Nem festik, nem vágják, hanem kitépkedik

senior.hu

Kimondottan erre a szolgáltatásra specializálódott fodrászat nyílt Tokióban.

Az ősz hajra még mindig sokan az öregedés jeleként tekintenek, ezért próbálnak megszabadulni tőle. Szerencsére egyre többen vállalják a szürke fürtjeiket, büszkén viselik az ezüstös hajat, sőt olykor kimondottan kérik, hogy olyat fessen egy ügyes fodrász, de nem mindenkit fog el a varázslat ennek kapcsán. Őket várják ebben a szalonban, ahol az ott dolgozók szálanként, szemöldökcsipesszel tépik ki az ősz hajszálakat.

Tíz perc leforgása alatt a szorgos kezek nagyjából 30-70 hajszáltól szabadítják meg a tulajdonosát, fél óra hajtépkedés pedig 3980 jenbe kerül, ami körülbelül 10 ezer forintnak felel meg. Úgy tűnik igény van erre a módszerre, sokan élnek is a lehetőséggel.

Az első, ami persze mindenkiben felmerül, hogy mennyire fáj egy ilyen szépészeti beavatkozás? A szakemberek szerint ez teljesen egyénfüggő, csak akkor derül ki, ha valaki kipróbálja. Megnyugtatják az ügyfeleket hogy, ha fáj, akkor abba lehet hagyni, vagy szünetet lehet tartani.

Eddig azt hittük a hajtépés a tettlegességig fajuló konfliktus szinonimája, de így már más megvilágításba kerül. Ha valakinek megéri, csinálja, de idővel ez a módszer kopaszságba torkollik.