MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Nem bírták az erős érzelmi hatást

Nem bírták az erős érzelmi hatást

igenyesferfi.hu

„Voltak, akik alig tudtak megszólalni a vetítés után, a nézők egy csoportja pedig kivonult a vetítésről."

Christian Nolan legújabb filmje, az Oppenheimer Robert Oppenheimer elméleti fizikus, az “atombomba atyja”, illetve a világ legveszélyesebb fegyverének történetét meséli el Cillian Murphy főszereplésével.
Már az Oppenheimer előzetese is drámai felütést kapott, amiben a folyamatosan őrlődő fizikus maga is tart attól, amit megalkottak, de úgy érzi – nincs választási lehetőség az adott helyzetben. A film júliusban kerül mozikba, és a rendező szerint olyan érzelmi hatása van a történetnek, hogy azok közül, akik eddig látták, sokan kivonultak a vetítésről.

“Voltak, akik alig tudtak megszólalni a vetítés után, a nézők egy csoportja pedig kivonult a vetítésről, mert nem bírták azt az erős érzelmi hatást, amit a film kiváltott”
– fogalmazott Christian Nolan a Wired kérdésére hozzátéve, hogy ahogyan az eredeti történet, a film is intenzív élmény jelent.

Nolan híres arról, hogy szereti a grandiózus thrillereket, a 2017-es Dunkirk után pedig jellegzetes stílusjegyeit ismét a történelem egy meghatározó momentumának felelevenítésére és feldolgozására használta fel.

A filmet Új-Mexikóban, Kaliforniában és New Jerseyben forgatták, és a teszt robbanás felvételéhez a Tenet és az Eredet rendezője nem használt semmilyen számítógépes megoldást, ami igazi kihívás volt.
A másik kuriózum, hogy a rendező a Sötét lovag óta IMAX kamerákat, használ, itt azonban nem csak sima IMAX kamerákkal dolgoztak, hanem sikerült megoldani, hogy fekete-fehérben vehessék fel a film egyes részleteit, amivel úttörőnek számítanak, hiszen előttük soha senki sem csinált még ilyet. A film operatőre Hoyte van Hoytema, akivel az Interstellar óta együtt dolgozik Nolan.

A film igazi sztárparádé lesz, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Jack Quaid, David Krumholtz, Josh Hartnett, Michael Angarano, Dane DeHaan, Alden Ehrenreich, Matthew Modine, Jason Clarke, Josh Peck, Rami Malek és Kenneth Branagh is szerepel benne.