Tam_Bau
MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Modern farmház és tájkert

Modern farmház és tájkert

lakberinfo.hu

Tájépítész házaspár tervezte meg ennek a vidéki hangulatú háznak a kertjét.

A tájépítész pár ügyfelei a nagyvárosi lét után építtették ezt a jellegzetesen vidéki hangulatú házat a Wisconsin államban található Mequonban városkában.

Mivel új építésről volt szó, az egész udvari környezet és kert megtervezésében teljesen szabad kezet kapott James és Hannah a Ginkgo Leaf Studio tulajdonosai. Az ingatlan bejáratához természetes burkolatú oszlopokat terveztek ami a modern karámszerű kerítéshez is jól illik. A nagy házszámok és a háttérvilágítás segít a vendégeknek könnyebben megtalálni a házat. A tulajdonosok modern megjelenésű kertet akartak, így a tervezési téma a szögletes geometrián alapult. A betont választották az összes burkolt területre a modern esztétika jegyében pedig kavicsos szegélyeket. A rektilineáris növényágyások a modern témát hordozzák a tájon, sokféle sorba ültetett díszfűvel és hosszan virágzó évelőkkel. A cserjék nagy részét a puszpáng és a hortenzia teszi ki.

A hátsó udvar fő teraszának betonozását szintén ömlesztett tengeri kavicsos szegélyekkel alakították ki. Bőven jutott hely egy pergolának, ahol grillezni, étkezni és pihenni is lehet. A cédrus pergola matt fekete színe drámai hatást kelt, így ehhez kellett az ülőbútorok színét is megválasztani. A megrendelők szeretik a nyírfákat, így a folyami nyír lineáris csoportjával ellátott ültetőágy a beton teraszig ér, ez segít két különálló teret kialakítani. Az ingatlan nyugati oldalán külön tűzrakó terasz épült. A táj többi betonozott területétől eltérően a tűzrakó terasz teljes körű természetes kővel lett leburkolva.

Tervezők: James Drzewiecki, CPLD és Hannah Paulson tájépítészek