Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Modern faház, pajta stílusban

Modern faház, pajta stílusban

lakbermagazin.hu

Az alapterület mindössze 36 m2, de a kétszintes kialakításnak köszönhetően kellemesen tágas maradt a tér.

A tervezők célja egy gyorsan felépíthető, megfizethető anyagokból és technológiákkal készült modern faház volt, mely akár 2-5 főnek is kényelmes lehet, rövidebb-hosszabb tartózkodásokra. Az alapterület mindössze 36 m2, de a kétszintes kialakításnak köszönhetően kellemesen tágas maradt a tér. A szigetelés alkalmassá teszi a házat akár állandó lakásnak is, télen-nyáron.

Az üres telken 3 hónap alatt készült el a ház, melynek környezetében csak minimális tereprendezést végeztek. Az alsó szinten van a bejárat, fürdőszoba, vécé és közösségi tér konyhával, nappalival. A felső szinten található a hálószoba és tárolórendszer. Két terasz van, egy kisebb a bejárat előtt és egy nagyobb a hátsó oldalon, ide panoráma- ablak és ajtó vezetnek.


A pajta stílusú faház egyszerű formája ellenére luxust sugall, a belső teret a skandináv és a hygge stílusokat követve tervezték meg. A ház szerkezetét erős, 200×50cm-es gerendák adják, mely az egyedi kapcsolódásoknak köszönhetően rendkívül szilárd, minimális vibrációval.