MENÜ
2024. július 27.
Olga, Liliána
Milliókat találtak nyilvános vécékbe rejtve

Milliókat találtak nyilvános vécékbe rejtve

firstclass.hu

Egyelőre rejtély, hogy ki és miért használta a mosdókat pénztárolóként.

Gyorséttermek mosdóiban ritkán találhatunk értékes dolgokat, inkább nem nyúlunk semmihez, és talán pont ezért vannak, akik itt rejtenek el nagyobb összegeket.

Egy maffiáról szóló vígjáték alaphelyzete vált valóra az Ohio állambeli Marysville kisvárosban. A tipikusan unalmas vidéki helyen ugyanis a hónap elején a dolgozók nagyjából 25 000 dollár kézpénzt talált az Avalon Színház és művelődési ház mosdójában elrejtve.

Ez nagyjából 8,8 millió forint, de ami még meglepőbb, hogy ezt követően akadt még egy nagy fogás. Egy héttel később az alkalmazottak több mint 12 000 dollárt (4,2 millió forint) találtak egy közeli KFC mosdójában.

“Nem volt szembetűnő helyen, tehát nem csak lerakta valaki, és ottfelejtette. A pénz el volt rejtve” – mondta Nate Sachs rendőrkapitány a WCMH-nak. Egyelőre rejtély, hogy ki és miért használta a mosdókat pénztárolóként. A hírportál szerint “a helyi rendőrség kétli, hogy további készpénzkötegeket rejtettek volna el a marysville-i létesítményekben”.

Nyilván ezt kell kommunikálni, mert a lakosság még hajtóvadászatot indít a mosdókba rejtett, víztartályok mögé csomagolt dollárkötegekért. Az biztos, hogy ezt a pénzt valaki direkt helyezte a nem túl feltűnő helyre, ahol elvileg csak annak kellett volna megtalálnia, aki tudja, mit keres.

Egyértelműnek tűnik az alvilági szál, így a pénzmozgás arctalan, anonim és lenyomozhatatlan. A megtalálók pedig a becsület szobrai: az összeg zsebre tétele helyett értesítették a rendőrséget. Bár feltételezhető, hogy bennük is felmerült a gondolat, hogy valaki ezt a pénzt keresni fogja, és nem lesz túl boldog, ha rájön, ki nyúlta le.

Volt már rá példa, hogy valaki ekkora összeget felejtsen egy mosdóban, de akkor egyértelmű volt a helyzet. A boríték szem előtt volt, amikor a 22 éves diák, Tony Wong Szingapúr egyik vécéjében rálelt. Tartalma nagyjából hétmillió forintnak megfelelő összeg volt, amit átadott a helyi rendőrségnek. Nekik sikerült megtalálniuk a boríték eredeti “tulajdonosát”. Az 50 éves Mohamed Rafeeq egy pénzváltót üzemeltet, egyik idős alkalmazottja felejtette ott a munkaeszközét, vagyis az értékes valutával tömött borítékot a mosdóban.