MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Megjelent 2023 egyik legjobban várt filmje, az Oppenheimer trailere

Megjelent 2023 egyik legjobban várt filmje, az Oppenheimer trailere

telex.hu • fotó: collider.com

Az Oppenheimer az atombomba születését dolgozza fel, jövő nyáron kerül a mozikba.

Christopher Nolan a kétezres évek egyik legünnepeltebb, egyéni hangú filmrendezője, híres az agyrobbantóan csavaros sztorijairól (Memento, Eredet, Interstellar, Tenet), az ő nevéhez fűződnek a minden idők legjobb képregényes-szuperhősös feldolgozásainak számító Sötét Lovag-filmek, de kipróbálta már magát történelmi, háborús eposzban is (Dunkirk). Most megint új témához nyúl, új filmje, az Oppenheimer az atombomba születését dolgozza fel. Jövő nyáron kerül a mozikba, az első trailer most érkezett meg hozzá:


Bár az előzetes végig a címszereplőre koncentrál (Cillian Murphy játssza), az egész szereposztás parádés, a stáblistán felvonul Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Josh Hartnett, Rami Malek, Kenneth Branagh, és Gary Oldman. A sztoriból egyelőre nem sok derül ki, csak hogy Oppenheimer nem igazán biztos abban, hogy jó ötlet ilyen fegyvert készíteni, de nincs igazán más választás.

Nolan egyébként ellenáll a kísértésnek, hogy már az első trailerben ellője Oppenheimer híres-hírhedt idézetét, miszerint „Én lettem a Halál, világok pusztítója” - amit állítólag az első kísérleti atomrobbantás után mondott a fizikus, a Manhattan-terv vezetőjeként. Nagy összegben mernénk fogadni rá, hogy a filmben azért el fog majd hangzani.

Christopher Nolan egyébként híres arról is, hogy nem szereti a digitális trükköket és a CGI-szemfényvesztést, és a filmjeiben amit csak lehet, fizikailag megépített díszletekkel, kaszkadőrökkel old meg. Az Oppenheimerről egy interjúban azt mondta, a filmhez számítógépes grafika nélkül oldották meg egy kísérleti atomrobbanás felvételét. Nem részletezte, hogy konkrétan mi történt, mindenesetre ez alighanem a Tenethez képest is új szint, ahol egy jelenethez egy valódi Boeing 747-est vezettek bele a forgatáson egy épületbe.