MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Megint a Szikla a legjobban kereső színész

Megint a Szikla a legjobban kereső színész

vezess.hu

Dwayne Johnson úgy maradt a legtöbbet kereső színész, hogy csökkent a fizetése.

Dwayne Johnson második egymást követő éve a világ legjobban kereső férfi színésze a Forbes magazin szerint: a lap 87,5 millió dollárra (25,6 milliárd forintra) becsüli a pankrátorból lett színész elmúlt egy évben szerzett keresetét. Ha úgy nézzük, Johnson évek óta zuhanórepülésben van: tavaly még 89,4 millió dollárral gazdagodott, előtte pedig bőven a 100 millió dolláros határ felett volt bevétele.

A színész 2019. június 1-je és 2020. június 1-je közötti bevételeinek jelentős része a Netflix számára forgatott Red Notice című thrillerből származik, amely önmagában 23,5 millió dollárt hozott neki. A színész emellett az Under Armour sportmárkával is sokat keres.

Rengeteg pénzt beleöntött a Netflix a Red Notice gyártásába, ám túl sok részletet nem tudni a filmről a plakátján kívül.

A toplista második helyén szereplő Ryan Reynolds 71,5 millió dollárt (20,9 milliárd forintot) keresett egy év alatt. Ebből 20 millió dollárt ő is a Red Notice-ért kapott, és további 20 millió dollárt a szintén a netflixes Six Underground – Hatan az alvilágból című filmmel zsebelt be. Dobogós helyezést ért el 58 millió dolláros (17 milliárd forintos) jövedelmével Mark Wahlberg színész-producer is, akit a Netflixen futó Spenser az igazság nyomában című filmben láthat a közönség.

A negyedik helyen Ben Affleck (55 millió dollár), az ötödiken Vin Diesel (54 millió dollár) áll. Akshay Kumar, a tízes toplista egyetlen bollywoodi sztárjaként a hatodik helyet szerezte meg 48,5 millió dolláros jövedelmével, amelynek döntő hányada reklámszerződéseiből származik. A legjobb tíz között szerepel még Lin-Manuel Miranda, a Hamilton című musical alkotója, valamint Will Smith, Adam Sandler és Jackie Chan.

A Forbes a sztárszínészek éves jövedelmét a filmjeik mellett egyéb bevételeikből, márkaszerződéseikből számítja ki. Az adatok nem veszik figyelembe az adólevonásokat, az ügynökök, menedzserek és ügyvédek díjait, de így sem kell aggódnunk értük, nem száraz kenyéren és csapvízen élnek a világsztárok.