MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
Meghalni bárhol és bármikor 167 centisen

Meghalni bárhol és bármikor 167 centisen

444.hu

Az észak-koreai vezetés testőreinek a korábbiaknál négy centivel magasabbnak kell lenniük.

Tavaly novemberben módosították az észak-koreai felső vezetés védelmével megbízott testőrség tagjainak kiválasztására vonatkozó előírásokat, az erről szóló dokumentumokat pedig megszerezte a Daily NK. A lap szerint a testőrség leendő tagjai elsősorban az úgynevezett „első számú” iskolák végzősei közül kerülhetnek ki, a jelöltek szüleinek munkásoknak, földműveseknek vagy katonáknak kell lenniük.

A testőrjelölteknek minimum 17 évesnek kell lenniük és 167 centiméter magasnak (bár amikor először ajánlják be őket, ennél még lehetnek alacsonyabbak). A Daily NK szerint a korábbi elvárás még 163 centiméter volt, bár akkor is számításba vették azt, hogy a fiatal jelentkezők feltehetően még nőni fognak.

A potenciális jelentkezőknek a fizikális követelményeken felül bálványozniuk kell Kim Dzsongunt, és „ideológiailag késznek kell lenniük arra, hogy meghaljanak a védelméért”. A lap szerint a hatóságok emiatt választják a munkások és földművesek gyerekeit, mert ők hajlandóak „ kötelességteljesítés során” meghalni bárhol és bármikor, és „forradalmi harcosokként” az „életüket adni a legfelsőbb vezetőért”.

Elvárás, hogy ezek mellett legyenek egészségesek és mintatanulók, akik „kedvezőtlen körülmények között is panasz nélkül kell teljesítik feladataikat”, továbbá mentesek a „nepotista indulatoktól”.