MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Megfenyegették, ha szivárvány színűre festi a házát

Megfenyegették, ha szivárvány színűre festi a házát

nlc.hu nyomán, fotó: washingtonpost.com

„A történtek legfőbb tanulsága az, hogy ne hagyd, hogy zsarnokok megmondják, hogyan kell élned az életed."

Egy színpompás frizuráiról ismert ausztrál fodrász, Mykey O’Halloran nemrég vásárolt egy tengerparti házat, és úgy döntött, szükség lesz egy kis átalakításra, és szivárványszínűre festi azt. Ez viszont nem tetszett mindenkinek a helyiek közül, március közepén öt dühös férfi dörömbölt az ajtaján. Állítólag a konyháján dolgozó szobafestőtől tudták meg mik a tervei, és megfenyegették, hogy ne merészelje azt keresztülvinni. Mykey O’Hallorant természetesen nagyon megviselte, hogy saját otthonában támadtak rá, és sértegették.

Egy hónappal később azonban több mint 100 ember jelent meg, ecsetekkel a kezükben, hogy kékre, zöldre, sárgára, narancssárgára, lilára és rózsaszínre fessék az otthonát. O’Halloran pedig végre úgy érezte, nem maradt magára, igenis vannak, akik támogatják és kiállnak mellette.

A 47 éves Linda Wilson is azok között volt, akik megjelentek, hogy segítsenek a festésben, mert úgy érezte, fontos biztosítania szomszédját arról, hogy ő is mellett át, hogy szolidáris vele. „A történtek legfőbb tanulsága az, hogy ne hagyd, hogy zsarnokok megmondják, hogyan kell élned az életed, tarts ki az igazad mellett. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga lehessen, hogy szabadon felvállalhassa és kifejezhesse önmagát.”