MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Megbüntetik azt, aki túl sokáig nézelődik

Megbüntetik azt, aki túl sokáig nézelődik

sokszinuvidek.24.hu

A fotózás hatalmas forgalmi dugókhoz és elakadásokhoz vezet.

Több ízben írtunk már róla, hogy Olaszországban tilalmat vezettek be. Egy olasz város, Sorrento polgármestere például pénzbírságot szabott ki az alulöltözött emberekre, de ugyanitt az autóforgalmat is korlátozták. Máshol a játszótéren tilos mobiltelefont használni. Most Portofino polgármestere vezetett be korlátozásokat, írja a timeout.com.

A népszerű tengerparti halászfalu – amely színes, tengerre néző házairól ismert – első embere hatalmas, 275 eurós, azaz több, mint százezer forintos bírságot szabott ki mindenki számára, aki túl sokáig tartózkodik bizonyos turisták által népszerű, zsúfolt területeken.

Azok a turisták, akik a tökéletes fotót szeretnék elkészíteni, általában két fő pontra özönlenek, de most ezeket a helyeket várakozni tilos zónáknak jelölték ki.

Az az „anarchikus káosz”, amit a turisták okoznak, mikor megállnak fotózni, hatalmas forgalmi dugókhoz és elakadásokhoz vezet – állítja Portofino polgármestere, Matteo Viacava.

Az intézkedések a húsvéti hétvégén léptek életbe – amikor Portofino zsúfolásig megtelt turistákkal – és mostantól állandó szabály lesz, mivel a város a nyüzsgő nyári szezonra készül. A várakozni tilos szabály október 15-ig minden nap reggeltől 18 óráig érvényes.

Az új szabály nem egyedi, csupán a legújabb a világ turisztikai célpontjai által bevezetett korlátozások sorában. Célja, hogy leküzdje a túlturizmus hatásait.