MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Még az az ember sem ad interjút, aki közölni szokta, hogy Orbán nem ad interjút

Még az az ember sem ad interjút, aki közölni szokta, hogy Orbán nem ad interjút

444.hu

„Szerepem jelentéktelen, személyem pedig érdektelen ahhoz, hogy interjú készüljön velem."

Lassan tíz éve próbálunk időről időre interjút kérni a miniszterelnöktől, hiába. Volt idő, amikor egy éven át rendszeresen érdeklődtem, de Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár válaszra sem méltatott.- írja Herczeg Márk

Gondoltam, akkor megpróbálok azon a szinten információt szerezni, amelyiken még tudok, és megkérdeztem Havasi Bertalantól, hogy készíthetnénk-e vele interjút „szakmai ügyekről, Miniszterelnök úrral töltött közös munkájáról, közfeladatáról”.

De sajnos még az az ember sem ad interjút, aki közölni szokta, hogy Orbán nem ad interjút.

Ezt a választ kaptam:

„Tisztelt Szerkesztő Úr!
Köszönöm szépen a megtisztelő felkérést!
Úgy vélem azonban, hogy szerepem jelentéktelen, személyem pedig érdektelen ahhoz, hogy interjú készüljön velem.
Úgy látom, részemről néhány évtizednyi bölcsesség és tapasztalat még hiányzik ehhez.
Megértését köszönöm,
Üdvözlettel:
Havasi Bertalan”

Pedig Havasi tíz éve még az Orbán Viktor által elfogyasztott Coca-Cola dobozát is megmutatta a sajtófőnökről portrét író HVG-nek.

Két hete a Kormányinfón megkérdezték Gulyás Gergelyt, hogy nem elvárható-e, hogy Orbán adjon végre interjút. A miniszter azt mondta, nem elvárható, mert szabadság van, de az egy Kormányinfón furcsa lenne, ha nem válaszolna a kérdésekre. Hogy a magyar társadalom információhoz való jutásának jogát nem sérti-e, hogy a miniszterelnök évek óta nem ad interjút kritikus újságíróknak, Gulyás azt mondta, nem tudnak olyan országot mondani, ahol a miniszterelnök 3,5 órán át válaszol sajtótájékoztatón mindenféle kérdésre.