MENÜ
2024. május 1.
Munka ü., Fülöp, Jakab
Már várja a vendégeket a megszépült Szekszárdi Élményfürdő

Már várja a vendégeket a megszépült Szekszárdi Élményfürdő

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Lehetetlen küldetést teljesítettek: nagyszabású felújítás egy hónap alatt.

Június 16-án megújulva, megszépülve nyitotta meg kapuit a Szekszárdi Családbarát Strand és Élményfürdő. Az ötvenmillió forintos rekonstrukció rekordidő, egy hónap alatt valósult meg a tulajdonos, a fenntartó és a helyi önkormányzat összefogásával. A nyitás előtti napon sajtótájékoztatón mutatták be a nagyszabású felújítást.

A megjelenteket Artim Andrásné, a Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy 2012 óta a Szekszárdi Víz. és Csatornamű Kft. jegyzi tulajdonosként a fürdőt, a tervezés és építés munkáit is korábban ők végezték el. A törvényi változást követően 2012-ben adták át a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. kezelésébe a szabadidős létesítményt, ami az elmúlt években erősen elhasználódott, a szakszerű felújítás halaszthatatlanná vált. Az elmúlt alig több, mint egy hónap történéseként Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése döntött arról, hogy a Sportközpont Nkft. helyett a Szekszárdi Diákétkeztetési Kft-t bízza meg a működtetéssel, az önkormányzati cég egyébként eddig is a büfét üzemeltette a létesítményben. Máté Péter önkormányzati képviselő, a Pénzügyi Bizottság vezetője beszélt erről, hozzátéve, hogy a fürdőfelújítást ezúttal mindenképpen szakmailag kompetens cég kezébe szerették volna tudni, ezért kérték fel a vízmű vezetőjét, hogy vezényelje le 50 millió forint önkormányzati forrásból, szezonnyitásig. A munka nagyszerűen sikerült, elégedettek lehetünk, tette hozzá.

A felújítás pedig nem sok jóval kecsegtetett, hiszen alig egy hónap állt rendelkezésre. Takács Péter műszaki vezető idézte fel az előzményeket: a lehetetlen küldetésnek számító munkára referenciával rendelkező kivitelezőt is nehéz volt találni. Csörgő Attila vállalkozó és munkatársai szó szerint éjjel-nappal dolgoztak, a visszatérő esős időszakok is hátráltatták a haladást. Nagyméretű sátrakat állítottak fel, volt, hogy bokáig érő vízben dolgoztak, hogy ne csússzanak ki a határidőből. A kivitelezés során a burkolatok egyharmadát kicserélték, összesen közel 500 négyzetméteren felújított csempeburkolat található a medencékben és járófelületeken. Néhány medence belső kiképzését is megváltoztatták, hogy biztonságosabb legyen a használók számára.

Köszönet a színvonalas felújításért, vette át a szót az üzemeltetésért felelős Szekszárdi Diákétkeztetési Kft. ügyvezető igazgatója, Bay Attila. Kiemelte, hogy minőségi szolgáltatást szeretnének nyújtani a vendégeknek, a nyitvatartási időt és a jegyárakat meghirdették a különböző portálokon. Lényeges változás, hogy reggel 9-kor nyit a fürdő, az úszóknak 6-tól 8 óráig a PTE szekszárdi karának uszodájában, este 18-20 között a fürdőben úszójeggyel biztosítanak úszóidőt. A jegyárakat sajnos emelni kellett, az energia-áremeléssel az üzemeltetés költségei ugyanis jelentősen növekedtek.

A szekszárdi lakcímkártyával rendelkezők azonban 20% kedvezményt kapnak, és a bérletárakban a családbarát szempontok is érvényesülnek.