MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Málta fizet

Málta fizet

bitcoinbazis.hu

A pandémia miatti utazási korlátozások minden ország turizmusát földbe döngölték.

A szektorban elképesztő méreteket öltött a munkanélküliség, vállalkozások ezrei zártak be végleg. Az országok többsége, de leginkább azok, amelyek gazdasága nagyban támaszkodik az idegenforgalom iparágára, már azt fontolgatják, hogyan nyithatnák meg kapuikat a turisták előtt. Málta egy egészen sajátos ötlettel rukkolt elő. Idén június 1-jétől a sziget egy ösztönző programmal próbálja meg magához csábító a látogatókat. Mivel a koronavírus elleni oltási kampány teljes gőzzel halad, ezért az ország jogosan optimista a nyári szezont illetően.

De Joseph Abela miniszterelnök kifejtette, hogy az idegenforgalomnak június 1-jétől újra kell indulnia. A miniszterelnök-helyettes és az egészségügyi miniszter, Chris Fearne hozzátette, hogy az ország az úgynevezett oltási útlevél bevezetésére készül, és 20 millió eurót fektet be az ágazat újraindításának támogatására. Ebből az összegből pedig akár 3,5 millió euró a turisták zsebébe kerülhet. Az első 35 ezer turista, akik a szigeten szállást foglalnak, pénzügyi támogatást kapnak, mely összege a foglalt szálláshelytől függően akár 200 euró is lehet.

De hogyan is fog ez működni?

Azok a látogatók, akik ötcsillagos szállodát választanak 100 euróra lesznek jogosultak. A négycsillagos szállodákban megszállók 75-re, a háromcsillagos hotelek esetében 50 euróra. A szállodák ezt az összeget megduplázhatják, így akár 200 eurót is kaphat egy turista. Azok, akik Gozo szigetén választanak szállást, további 10%-os bónuszt kapnak. A bónusz közvetlenül a szállodán keresztül kerül kifizetésre, ezért a hotelen belül bármire elkölthető a vendégéjszakától kezdve az éttermi étkezésen át a szálloda wellness szolgáltatásáig. Nyilvánvalóan vannak bizonyos követelmények, amelyeket teljesíteni kell. A minimum tartózkodási időnek három éjszakának kell lennie, és közvetlenül a hotel oldalán kell foglalni, a különféle nemzetközi foglalási platformok ki vannak zárva a kezdeményezésből. A támogatásról a máltai turisztikai hivatal honlapján lehet részletesen olvasni.