MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Maffiatámadástól féltik a holland miniszterelnököt

Maffiatámadástól féltik a holland miniszterelnököt

telex.hu

A Mocro maffia néven ismert bűnszervezethez köthető gyanús személyeket láttak a közelében feltűnni.

Megerősítették Mark Rutte biztonsági kíséretét, miután az érintett szervek szerint a miniszterelnök támadás vagy akár emberrablás célpontja is lehet – írja az MTI a helyi sajtóra hivatkozva hétfőn.

A De Telegraaf című holland napilap számolt be róla, hogy a holland kormányfőt a Királyi és Diplomáciai Biztonsági Szolgálat (DKDB) speciálisan kiképzett rendőrei védik, mert a Mocro maffia néven ismert bűnszervezethez köthető gyanús személyeket láttak a közelében feltűnni.

A Mocro maffia marokkói, antillai és holland származású bűnözőkből álló bűnszövetkezet, amely elsősorban kábítószer-kereskedelemmel foglalkozik Hollandiában és Belgiumban.

Rutte közismerten kerékpárral vagy gyalog jár munkába. Saját szolgálati autója nincs, biztonsági okokból rendszeresen cserélődő autókkal viszik a találkozókra országszerte. A sajtó megkeresésére hivatalosan sem a nemzeti ügyészség, sem a kormány információs szolgálata nem nyilatkozott a kormányfő megerősített személyi biztonságáról, csupán annyit közöltek, hogy ilyen témáról soha nem adnak ki információkat.