MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Lottóturizmus a gigantikus főnyereményért

Lottóturizmus a gigantikus főnyereményért

index.hu

Az ötös lottó főnyereménye ezen a héten 5,6 milliárd forint lesz.

Nemcsak a hazai játékosokat, de a határon túli szerencsevadászokat is csábítja már az ötös lottó 67 éves történetének második legmagasabb főnyereménye, írja a Blikk.

Az ötös lottó főnyereménye ezen a héten 5,6 milliárd forint lesz.

A lap cikke szerint a román és ukrán határ mellett is érezhető a lottóturizmus fellendülése, ami mind a határon túli vásárlók számában, mind pedig a vásárlás összegében megmutatkozik. A határ mentén lévő értékesítők beszámolója szerint nemcsak többen ikszelnek az 5/90-es játékon, hanem több mezőn is tippelnek.

További érdekesség, hogy a visszatérő játékosok között azok, akik korábban jellemzően csak Eurojackpotot játszottak, most ötös lottót is kitöltenek, de olyan is akad, aki áttért, azaz a nemzetközi lottójáték helyett csak az ötös lottón keresi Fortuna kegyeit. A szerb határ mentén továbbra is jellemzően az állandó vásárlók teszik próbára szerencséjüket, Bácsalmás térségéből viszont azt is jelezték, hogy a megszokotthoz képest növekedés tapasztalható a külföldi vásárlók számában.

A nyertesnek 90 nap áll majd rendelkezésre, hogy jelentkezzen nyereményéért, azt azonban fontos hangsúlyozni, hogy a jelentős összegű nyereményeket a Szerencsejáték Zrt. kizárólag átutalással teljesíti, a játékos által megadott, Magyarországon működő bank bankfiókjában nyitott, forint alapú lakossági bankszámlára (Eurojackpot esetében euró alapú lakossági deviza bankszámlára). A nyertesnek először az úgynevezett nagynyertes-vonalon kell jelentkeznie, ahol a nemzeti lottótársaság feddhetetlen munkatársa meggyőződik arról, valóban a szerencsés van-e a vonal túlsó végén, ezt követően kerülhet sor a személyes találkozóra, majd a kifizetésre.