MENÜ
2024. május 7.
Gizella
Levélben tudta meg a világhírű idegsebész, hogy távoznia kell

Levélben tudta meg a világhírű idegsebész, hogy távoznia kell

24.hu

Elküldték a Honvédkórházból a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó sebészprofesszort.

Hosszú interjút közölt a Válasz Online Hudák István idegsebésszel. Hudák benne volt abban a csapatban, amelyik a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásán dolgozott, Ő volt az, aki a gyerekek összenőtt agyi ereit elkülönítette, amivel lehetővé vált a koponyák szétválasztása. Ezt követően még magas állami kitüntetést is kapott, azonban Hudákkal most szerződést bontott a Honvédkórház és azt állítja: maga sem tudja, miért, egyszerűen levélben megüzenték neki.

A professzor arra gondolt, hogy a rotációnak nevezett hatalomtechnikai játék állhat a döntés hátterében, aminek a lényege, hogy mindenkinek tudtára adják, nincs pótolhatatlan ember. Hudák István pedig, bár szereti Magyarországot, és a hazájának tekinti, mégis valószínű, hogy külföldön folytatja tovább a munkáját.

Korábban mi is beszámoltunk a bangladesi ikrek szétválasztásának szinte sziszifuszi munkájáról, illetve a sikert követő furcsaságokról is, amilyen például az orvosteam munkájáról dokumentumfilmet készítő Szász János rendezőnél tartott házkutatás is volt.