MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Látványosra sikerült a világ legnagyobb emberi karácsonyfája

Látványosra sikerült a világ legnagyobb emberi karácsonyfája

termeszeti.hu

Indiai iskolások készítették el a világ legnagyobb fenyőfáját.

Biztosan mindenki találkozott már különös Guinness rekordokkal, némelyik esetében azt sem értjük, hogy miként jut ilyen kategória valakinek az eszébe. Külön csoportot képviselnek például azok a világcsúcsok, amelyek különféle alakzatok kirakására törekednek-emberekből. Ez azt jelenti, hogy a résztvevők (legtöbbször különböző színű ruhákban) összeállnak és egy óriási felhőt, arcot vagy más alakzatot raknak ki.

Indiai iskolások készítették el a világ legnagyobb fenyőfáját. A gigantikus fa legnagyobb részét zöld pólós gyerekek alkotják, de törzsben barna, a középső díszekben pedig piros ruhás tanulók is helyet kaptak. A fa tetejére egy aranyszínű csillag került.

A munkálatokat a magasból is irányították, figyelemmel kísérték daru segítségével. A világrekorder emberi karácsonyfa 4030 résztvevő segítségével valósult meg. Két indiai szervezet (Mission Chengannur és Sobhana George) fogott össze 2015. december 19-én a csúcs beállítása érdekében, az alakzatban álló tanulók többsége Chengannur városából érkezett.