MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Lakástextilek világa egy családias üzletben

Lakástextilek világa egy családias üzletben

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

„Célom, hogy az üzlet és a magánélet között fenntartsam az egyensúlyt”

A Teri Textil Kft-t a minőségi lakástextilek szakértőjeként, elhivatott és családias vállalkozásként jegyzik Pakson és környékén. Tulajdonos ügyvezetője, Árkiné Zuschlag Teréz szüleitől vette át a 30 éves múltra visszatekintő lakástextil-lakberendezési üzlet működtetését, munkáját az Év Tolna Megyei Vállalkozója díjjal ismerték el.

– Édesanyámmal 10 évig együtt dolgozva sajátítottam el a szakma könyvekből nem megtanulható titkait: a munka és a vevők felé tanúsított tiszteletet és alázatot – mondja a díjazott vállalkozó. – Munkám során igyekszem minél szélesebb körű tapasztalatot szerezni a textilek világában, hogy vásárlóimnak a számukra legmegfelelőbb megoldásokat tudjam biztosítani egy olyan otthon kialakításával, ahol igazán jól érzik magukat.

– Ugye, ez sokkal több, mint eladás, hiszen pontosan ismerni, olykor segítenie kell a vevői igényeket, miközben változnak az anyagok, a divatirányzatok.
– Így van, ennek okán évente több alkalommal részt veszek különböző szakmai vásárokon, képzéseken, találkozókon. A frankfurti Heimtextil Világkiállításra is több alkalommal utaztam ki, ahol nagykereskedő partner meghívása alapján, a mindig aktuális, következő évi divat- és iránymutató kollekció összeállításában dolgoztam. Mindez segít abban, hogy a hétköznapokban kollégáimmal közösen valóra tudjuk váltani egy otthon, nyaraló, vagy iroda karnis- és függönyterveit. Lojális és szakmailag felkészült munkatársaim vannak, csapatmunkában tudjuk elérni a kitűzött célokat. Ez a sokszínűség szerettette meg velem a vállalkozói létet.

– Mit emelne ki a sok-sok megbízás közül?
– Legnagyobb szakmai büszkeségeim közé tartozik, hogy az utóbbi években 4 alkalommal, egy nemzetközi piacokon is számottevő függönygyártó és forgalmazó cégnek végeztem kiállítás-tervezési és kivitelezési munkákat. Másrészről pár éve nagy örömmel vállaltam el a paksi Deák-ház korhű termeinek textiltervezését és felfüggönyözését. Számos környékbeli önkormányzat bízott meg kultúr- és közösségi házuk felfüggönyözésével.

– Mondják, hogy az üzletben soha nem lehet megállni, Ön is mindig valami újításon töri a fejét. Milyen céljai vannak?
– Az állandó útkeresés és a vásárlói elvárásokhoz igazodás az életem része. Már kezdetektől fontolgattam egy, a bolthoz szorosan kapcsolódó, az üzletben kapható termékeket értékesítő internetes áruház kialakítását. Ezt a tervemet 2020-ban sikerült megvalósítanom, amikor elindítottam a Teri Textil Webáruházat. A szakmai sikerek elérése mellett továbbra is célom, hogy az üzlet és a magánélet között fenntartsam az egyensúlyt. Ez egyáltalán nem könnyű, de egy üzlettulajdonos anyukának a családi tűz melegét és a vállalkozás sikerét egyaránt biztosítania kell.