Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Különleges és fehéren virágzó fák a kertben

Különleges és fehéren virágzó fák a kertben

agraroldal.hu / NA

A fehér virágok különösen gyakoriak a fákon, és számos lehetőség közül választhatunk.

Déli magnólia A déli magnólia (Magnolia grandiflora) a Dél szimbóluma, amelyet az egészen nagy, vastag levelei és óriási fehér virágai miatt imádnak. A 70 métert is elérő impozáns fáknak hely kell, de lenyűgöző látványt nyújtanak, ha kifejlett állapotban vannak. Ezeknek a fehér virágzó fáknak a legjobb a nagy hely, viszont olyan helyeken, ahol kevesebb a hely, próbáld ki a kisebb 'Little Gem' fajtát, amely csak körülbelül 20 méter magas.

Virágos somfa Aki virágzó fát keres nedveseb udvari helyre, annak jó választás lehet a virágos somfa (Cornus florida). Ez a gyönyörű fa szívós, körülbelül 30 méter magasra nő, tavasszal fehér virágokkal teli, elsöprő ágakat visel, könnyen termeszthető és természetesen szemet gyönyörködtető.

Kanadai fanyarka Az Egyesült Államok keleti felében őshonos bogyó (Amelanchier arborea) egy kis fa, amely nagyszerűen néz ki, ha tömegesen vagy egy példányban ültetik. Ez a kis aranyos fa kis fehér virágokat hoz, majd sötétlila gyümölcsöket. De ne aggódj a rendetlenség miatt – ez a fa egy madármágnes. A madarak jól tisztára szedik a bogyófát, mielőtt az esélyt kapna a földre ejteni a gyümölcsét. Kompakt udvarok esetén nézd meg a „Standing Ovation” fajtát.

Hóvirágfa Ez a fehéren virágzó fa egy kicsit nagyobb odafigyelést igényel, mint a fentiek. A cseresznyefákkal vetekvő harangszerű virágzatával a hóvirágfa (Halesia carolina) egy kicsi és közepes fa, amely teljes napon és félárnyékban is virágzik. Ritkán érinti a betegség, jó vízelvezetésű, szervesanyagban gazdag talajt kedveli. Az időnkénti javításon kívül soha nem lesz szükségük metszésre, hogy megőrizzék formájukat.

Amerikai hópehelyfa Az amerikai hópehelyfa igazán (Chionanthus virginicus) látványos, amikor virágzik. A hosszú, fehér szirmok ezreit hozó, kifejlett fa fürtös virágaival szinte füstfehér hatást kelt. Rengeteg hely kell a kitöltéséhez, jobban szereti a teljes napot, mint a részárnyékot. Karbantartás alapvetően nem létezik ennél, és még a légszennyezést és a vastag talajokat is kibírják, holott más fák emiatt küzdhetnek.

Kanadai fehérvirágú júdásfa A kanadai júdásfa rózsaszín virágú típusához hasonlóan a fehér kanadai júdásfa (Cercis canadensis 'Vanilla Twist) is rengeteg apró virágot takar, amelyek ágait takarják, így szinte trópusi hatást keltenek. Ezek a kis fák kiválóan alkalmasak kisebb helyekre, ahol tavasszal testközelből láthatóak fehér virágaik, és egész virágzó időszakban élvezhetőek a szív alakú kékes-zöld leveleik.

Amerikai sárgafa Körülbelül 15 méter magasra nő ez a hüvelyes fa, (a babhoz és a borsóhoz hasonlóan) ami késő tavasszal rendkívül illatos borsószerű virágcsomókat hoz létre, majd ősszel maghüvelyeket és élénksárga leveleket. Kis mérete és kiváló illata miatt a sárgafa (Cladrastis kentukea) jó választás az erkélyek és teraszok közelében történő ültetéshez, ahol teljes mértékben látható és érzékelhető.

https://www.agraroldal.hu/feheren-viragzo-fak-anna.html