MENÜ
2024. május 7.
Gizella
Könyörtelenül lecsaptak Oroszország embereire az oroszok által kedvelt országban

Könyörtelenül lecsaptak Oroszország embereire az oroszok által kedvelt országban

portfolio.hu

Az érintett természetes és jogi személyek vagyonát befagyasztották.

A ciprusi hatóságok bejelentették szombaton, hogy szigorú büntetőintézkedéseket vezettek be azon személyek ellen, akiket az Egyesült Államok és Nagy-Britannia korábban azzal vádolt meg, hogy orosz oligarcháknak segédkeztek a Moszkva elleni szankciók megkerülésében.

Pavlosz Joannu, a ciprusi pénzügyi ombudsmani hivatal biztosa a CyBC televíziónak elmondta, hogy

AZ ÉRINTETT TERMÉSZETES ÉS JOGI SZEMÉLYEK VAGYONÁT BEFAGYASZTOTTÁK.

A Filelefterosz című napilap pedig arról írt, hogy a szigetország legnagyobb bankja, a Bank of Cyprus mintegy 4 ezer, orosz útlevéllel rendelkező és nem uniós országban élő ügyfelét tájékoztatta arról, hogy megszüntetik a bankszámláját.

Cipruson évek óta jelentős lélekszámú orosz közösség él, különösen a déli Limassolban, amely a vagyonos orosz turisták kedvelt üdülőhelye.

Korábban az Egyesült Államok és Nagy-Britannia tizenhárom olyan ciprusi vagy kettős állampolgárságú "üzletembert" szankcionált, aki orosz oligarcháknak segített abban, hogy elrejtsék a vagyonukat az Ukrajna elleni háború tavaly februári megindítása után.

Az eredeti cikk az alábbi linken olvasható:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230422/konyortelenul-lecsaptak-oroszorszag-embereire-az-oroszok-altal-kedvelt-orszagban-610876