MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Kim Dzsongun betiltotta a bőrkabátokat

Kim Dzsongun betiltotta a bőrkabátokat

portfolio.hu

Elkobozzák a ruhaneműt mindenkitől, akit az utcán ilyenben meglátnak.

Egyértelmű üzenetet küldött Kim Dzsongun Észak-Korea szenvedő lakosságának: csak ő viselhet stílusos bőrkabátot és senki más. A Radio Free Asia arról ír, hogy a KNDK hatóságai már neki is álltak, hogy elkobozzák a lakosságtól a „bölcs vezér” bőrkabátjának másolatait.

Észak-Koreában egyfajta státusszimbólumnak számít a bőrkabát, hiszen a lakosság jelentős része éhezik a koronavírus-járvány miatti kereskedelmi összeomlás miatt, így sokaknak már normális ruházatra sincs pénze.

2019 óta rendszeresen visel bőrkabátokat Kim Dzsongun különféle eseményeken, ezért Észak-Koreán belül is felkapott lett a ruhanemű viselése a gazdagok és a „menőzni vágyó” fiatalok körében. Eleinte Kínából importálták ezeket a kabátokat, aztán a kereskedelmi útvonalak lezárása után helyileg kezdték előállítani őket.

Észak-Korea vezetése a napokban deklarálta, hogy „tiszteletlenség” a bölcs vezérrel szemben bőrkabátot viselni és „kétségbe vonja a hatalmát” az, aki mégis így tesz, ezért elkobozzák a ruhaneműt mindenkitől, akit az utcán ilyenben meglátnak. A bőrkabátok értékesítését is betiltották, azt nem tudni, hogy mi történik azzal, aki megszegi ezt a rendelkezést.