MENÜ
2024. június 16.
Jusztin
Két új Michelin-csillagos éttereme van Magyarországnak

Két új Michelin-csillagos éttereme van Magyarországnak

napi.hu • fotó: origo.hu

Michelin-csillagot kapott a budapesti Essencia és a Salt étterem.

Ezzel hétre nőtt a legnagyobb gasztronómiai elismeréssel rendelkező egységek száma Magyarországon - adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)

Megtartotta a Michelin-csillagot: a Costes Downtown, a Borkonyha Winekitchen, a Costes, a Stand és a Babel. (Az Onyx étterem jelenleg átalakítás alatt áll, így elvesztette a korábbi két csillagát.)

Emelkedett a Michelin-tányéros éttermek száma, az új kalauzban újabb 6 étteremmel együtt összesen 18 viselheti ezt az elismerést: Hoppá! Bistro, Felix, Stand25 Bisztró, Spago by Wolfgang Puck, Rumour, Pasztell, Csalogány 26, Arany Kaviár, Baltazár, Alabárdos, Zona, St. Andrea, Mák, Tigris, Textúra, Nobu Budapest, Laurel Budapest, Fricska.

A Michelin-tányért (Plate) elnyert éttermeket ugyanazon öt kritérium alapján választják ki, és úgy határozzák meg őket, mint akik „egyszerűen jó ételeket szolgálnak fel”. Sok étterem először Tányér minősítéssel kerül be a Michelin-kalauzba, majd az azt követő években előrelépve fokozatosan juthat el a csillag megszerzéséig - írja az MTÜ.

A Michelin Guide Budapest 2021 idén kizárólag online jelent meg.